Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor

Yaza Kur'an'la Merhaba

Muhterem Müslümanlar,
Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun…" Peygamber Efendimiz (s.a.s) ise bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor: "Hiçbir anne baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır."
Aziz Müminler,
Çocuklarımız, Allah'ın bize bahşettiği en güzel nimetlerdendir. Göz aydınlığı evlatlarımız, ailemizin neşesi ve milletimizin en değerli sermayesidir. Onları her türlü kötülükten korumak, hepimizin ortak görevidir. Çocuklarımızın hem bedensel hem de ruhsal sağlıklarına özen göstermeliyiz. Dünyada başarılı olmaları için gösterdiğimiz çabayı, ahirette ebedi huzura ulaşmaları için de göstermeliyiz.
Geleceğimizin Teminatı: Çocuklarımız
Değerli Müslümanlar,
Hızla değişen dünyada, çocuklarımız maalesef zararlı alışkanlıklar, batıl ideolojiler ve sapkın akımların tehdidi altındadır. Bu nedenle, çocuklarımızın iyi bir insan ve güzel bir Müslüman olarak yetişmeleri, en önemli hedefimiz olmalıdır. Onları İslam'ın inanç esasları, temel dini bilgiler, ibadetler ve ahlaki değerlerle buluşturmak, en büyük gayemizdir.
Yaz Kur'an Kursları: Manevi Gelişim İçin Fırsat
Kıymetli Müminler,
Çocuklarımız bu yılki eğitimlerini tamamlayarak yaz tatiline girdiler. Öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tatillerini televizyon, telefon, tablet ve bilgisayar karşısında geçirmelerini istemiyoruz. Yaz Kur'an kurslarımızı, çocuklarımızın ruh ve beden gelişimlerine katkı sağlayacak bir fırsat olarak değerlendirelim.
1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur'an kurslarında, çocuklarımız camilerimizin ve Kur'an kurslarımızın manevi atmosferini soluyacaklar. Kur'an-ı Kerim ile tanışacak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) örnek hayatını öğrenecekler. Abdest, namaz, oruç, zekât ve hac gibi ibadetleri daha iyi kavrayacaklar. Sevgi, saygı, kardeşlik, şefkat ve merhamet gibi erdemleri öğrenecekler. Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi değerleri benimseyecekler. Doğru yöntemlerle, ehil ve liyakatli hocalarımız tarafından sahih dini bilgi edinecekler.
Yaza Kur'an'la Merhaba Çağrısı
Aziz Müslümanlar,
"Yaza Kur'an'la Merhaba" çağrısıyla çocuklarımızı camilerimize, gündüzlü ve yatılı Kur'an kurslarımıza davet ediyorum. 10 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kursu kayıtlarımız devam etmektedir. Bu vesileyle, çocuklarımızın manevi gelişimine katkıda bulunan fedakâr ve cefakâr hocalarımıza, anne babalarımıza ve bu güzel imkânların sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Hutbemi, Kur'an-ı Kerim'de öğretilen şu dua ile bitiriyorum:
رَبَّـنَا هَبْ لَنَا مِنْ اَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ اَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّق۪ينَ اِمَاماً
"Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle."
Muhabir: Haber Bülteni