Şereflikoçhisar’da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık olarak 25 milyon lira para harcanarak yapılan ve yapıldığı günden bu yana açılışı yapılamayan Modern Mezbaha adeta kaderine terk edildi.

Elektrik, su ve kanalizasyonunda bir takım sıkıntıların olduğu iddia edilen, içerisinde ise çökmeler olduğu ileri sürülen mezbahanın ne zaman açılacağı ise merak konusu oldu.

İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği

İlçede bulunan ve yıllarca kesim yapan eski mezbahanın kapanması ve yerine şantiye olarak kullanılması sonrası gözler yeni açılacak olan mezbahaya çevrildi.

Yıllar önce yapımına başlanılan ve geçtiğimiz yıllarda yapımı tamamlanan yeni mezbaha şimdilerde kaderine terk edilerek adeta çürümeye başladı. Milyonlarca lira harcanarak yapılan mezbaha için yetkililerin her hangi bir adım atmaması, sorunu çözmek yerine kabuklarına çekilmesi tepkilere neden oluyor.

2019 yılında İlçe Belediyesi tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesine Modern bir mezbaha yapmak için yer tahsisi yapılmış, yer tahsisinden birkaç yıl sonra ABB tarafında mezbaha yapım işi ihaleye çıkmış, hatta o an 10 milyon gibi bir rakama ihalesi yapılan mezbaha için yüklenici firma kazı çalışmasına başlamış, birkaç gün sonra maliyetini kurtarmadığı iddiası ile ihaleden çekilmişti.

Daha sonra ABB tarafından yeniden ihalesi yapılmış, ilk ihalede 150 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olan mezbaha, kapasitesi küçültülerek, 25 büyükbaş, 50 küçükbaş kesim kapasitesi ile ihale dilmişti. Yapılan ihale sonrası müteahhit firma işi teslim etti.

Aradan yıllar geçmesine rağmen hala mezbahanın açılışı gerçekleşmedi. Yıllar önce yaklaşık 25 milyon para harcanarak yapılan ve yapıldığı günden bu ya da adeta bir tek gün olsun çalıştırılmaya mezbaha şimdilerde kaderine terk edilmiş vaziyette adeta çürümeye terk edildi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş