Asayiş

27 İlde 'Kalkan-27' Operasyonu: 84 Organizatör ve 1.029 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde gerçekleştirilen 'Kalkan-27' operasyonlarında göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin 25'inin tutuklandığını duyurdu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gündür 27 ilde düzenlenen 'Kalkan-27' operasyonlarında, göçmen kaçakçılığına ağır bir darbe indirildiğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, eş zamanlı baskınlar ve yol kontrolleriyle 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

Yakalanan organizatörlerden 25'i tutuklanırken, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili adli süreç devam ediyor. Ayrıca operasyonlarda bin 29 düzensiz göçmen yakalanarak geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Bu göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere işlemlerinin sürdüğü açıklandı.

Operasyonları gerçekleştiren polisleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik eden Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız devam edecek" dedi.