Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

HUTBEDE ÖNE ÇIKAN MESAJLAR

Değerli Müslümanlar!

Yüce Allah’ın buyruğunda, “Allah ve Resûlü bir konuda hüküm verdiğinde, mümin erkek ve kadının tercih yapma hakkı yoktur. Allah ve Resûlü’ne karşı gelenler, apaçık bir sapıklığa düşmüş olurlar” denmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ise, “Sözlerin en doğrusu Allah’ın Kitabı; rehberliğin en güzeli ise Muhammed (s.a.s)’in rehberliğidir” buyurmuştur.

Aziz Müminler!

İslam, insanı doğru yola, en iyilik ve güzelliğe götüren bir dindir. Bu yolda, Kur’an ve sünnetin gösterdiği sırat-ı müstakimden sapmamak esastır. Dinimizin sahibi Allah’tır ve bizlere doğruyu, iyiyi, güzeli gösteren de O’dur. İslam’ın ana kaynakları olan Kur’an ve sünnet birbirinden ayrılmaz. Hiç kimse, Allah’ın hükümlerinden üstün bir görüş ya da düşünceye sahip olamaz. Herkesin bu hükümlere uyması gerekmektedir.

Değerli Müslümanlar!

İman, Allah’a olan teslimiyetimizin göstergesidir. İbadetlerimiz imanımızı diri tutar, güzel ahlak ise onu kemale erdirir. Bu yüzden ibadetlerimizi hakkıyla yerine getirmeli, İslam’ın helal ve haram ölçülerine titizlikle uymalıyız. Davranışlarımızda İslam ahlakını yansıtmalıyız.

Kıymetli Müminler!

Aile hayatımızdan ticaretimize, yeme içmemizden giyim kuşamımıza kadar hayatın her alanında İslam’ın ilkelerine riayet etmek zorundayız. Eşimizin, çocuklarımızın, anne ve babamızın, akrabalarımızın ve komşularımızın haklarını korumalı, ticarette helale dikkat etmeli ve haramdan uzak durmalıyız. Fahiş fiyat artışları yaparak kimseyi mağdur etmemeli, faiz, karaborsacılık ve stokçuluk gibi kötülüklerden kaçınmalıyız. Adalet, iyilik, merhamet ve dürüstlük gibi erdemleri kuşanmalıyız. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmeli, yalan, gıybet, dedikodu ve iftira gibi kötülüklerden; alkol, kumar, zina ve rüşvet gibi ahlaksızlıklardan kaçınmalıyız. Kibir, riya, gösteriş ve zulüm gibi haramlardan sakınmalı, kul ve kamu hakkını ihlal etmemeliyiz. Bu hususları başta çocuklarımız ve ailemiz olmak üzere, akrabalarımıza, komşularımıza, arkadaşlarımıza ve dostlarımıza uygun bir üslup ile hatırlatmalıyız.
Allah, hatırlatmanın müminlere fayda verdiğini buyuruyor. Bu prensiplerle yaşadığımızda, evimizde huzur, kazancımızda bereket ve toplumumuzda sükûnet hâkim olacaktır. Hutbemi Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in şu duasıyla bitiriyorum:
“Ey kalpleri hâlden hâle çeviren Allah’ım! Kalbimi dinin üzere sabit kıl.”
Muhabir: Haber Bülteni