Ekonomi

31 Temmuz serbest piyasada döviz fiyatları

Jeopolitik gerilimin artmasıyla döviz kurları yükselişe geçti. Türkiye, Haniye suikastine sert tepki gösterdi.

Abone Ol

Döviz kurları, jeopolitik gerilimlerin etkisiyle yükselmeye devam ediyor. 31 Temmuz 2024 sabahı itibarıyla dolar/TL kuru 33,15 ile yeni bir zirveye ulaşırken, euro/TL kuru ise 35,87 seviyesinde işlem görüyor. Sterlin ise 42,57 TL'den satılıyor.

Jeopolitik gelişmeler, özellikle Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonrası Türkiye'nin sert tepkisiyle öne çıktı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu suikastin Gazze'deki savaşı bölgesel bir çatışmaya dönüştürme amacı taşıdığına dikkat çekildi.

Bugün, iç piyasada haziran ayı yabancı ziyaretçi sayısı, dış ticaret verileri ve ikinci çeyrek turizm gelirleri takip edilecek. Ayrıca, Hazine'nin ağustos-ekim dönemi iç borçlanma programı da gündemde olacak.

Petrol fiyatları, Ortadoğu'da artan gerilimle birlikte 1 dolardan fazla artış göstererek yedi haftanın en düşük seviyesinden toparlandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün politika faizini sabit tutması ancak faiz indirimlerinin yolda olduğuna işaret etmesi bekleniyor. Piyasalar, Fed'in eylülde faizleri 25 baz puan indirmesini tam fiyatlarken, bu yıl yaklaşık 68 baz puan faiz indirimi öngörülüyor.