İzmit’te yaşayan ailesinin yanından 1991 yılında ayrılan ve 33 yıldır kayıp olan 50 yaşındaki Kemal Demir, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 3 tekerlekli arabası ile hurda toplarken bulundu. Jandarmanın Dedektifleri JASAT ekipleri tarafından bulunan Demir hakkında gaiplik kararı alındığı ortaya çıktı.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, kum mevkiindeki Manavgat Stadı çevresinde devriye görevi yaparken, şüphe üzerine durdurdukları hurdacının kimlik sorgulamasını gerçekleştirdi. Kimlik taşımayan şahsın, beyanı doğrultusunda yapılan detaylı incelemelerde adının Kemal Demir olduğu belirlendi.

Gaiplik Kararı Verildi

Kemal Demir’in ailesi tarafından 33 yıldır arandığı ve 2013 yılında anne-babasının ölmesiyle kardeşlerinin veraset ilamı çıkartabilmeleri için Yalova’da açtığı gaiplik davasında, yetkisizlik kararı verilerek dosyanın Alanya Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gönderildiği öğrenildi. Alanya Sulh Hukuk Mahkemesi ise 28 Temmuz 2018 tarihinde gaiplik kararı verdi.

Ailesine Dönmek İstemiyor

JASAT ekipleri tarafından Merkez Jandarma Karakolu’na getirilen Kemal Demir, hakkında yapılan işlemlerin ardından ailesinin yanına dönmek istemediğini, yaşamını Manavgat’ta sürdüreceğini belirtmesi üzerine yeniden hurda topladığı kum mevkiine götürüldü.

"Deniz ve Denizin Havası Beni Buraya Çekti"

Kemal Demir, 33 yıl önce 1991 yılında 17 yaşındayken İzmit’ten ayrıldığını ve çeşitli işlerde çalışarak Bodrum, Kuşadası gibi yerlere gittiğini söyledi. "2002 yılında Manavgat’a geldim. Beni buraya çeken deniz ve deniz havasıydı. 1 yıl Manavgat’ta kaldıktan sonra Alanya’ya gittim. 2009 yılında yeniden Manavgat’a döndüm ve 15 yıldır burada yaşıyorum. Geri dönüşüm işi yapıyorum ve hayatımdan memnunum" dedi.

"Gaiplik İptali ve Miras İçin Mahkemeye Gitmeyeceğim"

Kemal Demir, ailesinin kendisini arama gereği duymadığını belirterek, "Geçmişime dair anne ve babamdan başka bir şey hatırlamıyorum. Onlar da ölmüş. Ailemden kimseyi tanımıyorum ve kimseden bir şey istemiyorum. Gaiplik iptali ve miras talebinde bulunmayacağım. Yaşantımı burada sürdürmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Kaynak: İHA