Yaşam

35. Ankara Film Festivali başvuruları açıldı

7-15 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 35. Ankara Film Festivali için başvurular açıldı. İşte başvuru detayları,

Abone Ol

Koç Üniversitesi bünyesindeki Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Ankara ve çevresi üzerine yeni veriler ortaya koyan araştırmaları desteklemekte ve geliştirmektedir. Her yıl disiplin ve alan kısıtlaması olmaksızın Ankara ile ilgili bilimsel araştırmalara çağrı açarak ödül vermektedir. Zengin bilgi kaynakları, nadir kitaplar, haritalar ve dijitalleştirilmiş koleksiyonlar ile Ankara’nın kent belleği işlevini üstlenmektedir. 1994 yılından bu yana akademik çalışmalara katkıda bulunmayı amaçlayan VEKAM, sempozyum, panel, konferans, sergi ve seminerler düzenlemekte, yılda iki kez hakemli bir dergi yayımlamaktadır. Bu kapsamda, 35. Ankara Film Festivali ile birlikte Ankara'nın kültürel yaşamına katkı sağlamayı sürdürmektedir.

Bu yıl, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile iş birliğinde, 7-15 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 35. Ankara Film Festivali için başvurular başladı. Ulusal belgesel kategorisine başvuran filmler arasında Ankara’ya dair konuları ele alan bir belgesel filme VEKAM Özel Ödülü verilecek. “Ankara Hikayesini Bekliyor” sloganıyla düzenlenecek olan  35. Ankara Film Festivalinde, Ankara temalı konular ön planda olacak. Yarışmaya katılacak belgesel veya kısa filmlerin, Ankara kent merkezi veya ilçeleri ile ilgili konuları bir araştırmaya dayandırarak kurgulanmış olması bekleniyor.

Başvurular, Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması yönetmelik koşullarına uygun olarak yapılmalıdır. Katılımcıların filmlerini göndererek yarışmaya katılmaları beklenmektedir. Değerlendirme sonucunda kazanan eser VEKAM Özel Ödülü’nü alacak. 35. Ankara Film Festivali için Ulusal Uzun, Belgesel ve Kısa Film yarışmalarının başvuruları 20 Eylül’de sona erecek.
Ulusal yarışmada toplam 275.000 TL ödülün verileceği festivalde ; En İyi Uzun Filme: 150.000 TL, En İyi İlk Film Yönetmenine 60.000 TL, En İyi Belgesel Filme: 45.000 TL, En İyi Kısa Filme: 20.000 TL destek verilecek. Yarışmalar için başvurmak isteyen sinemacılar, yarışma ve gösterim koşullarının yer aldığı yönetmeliklere festivalin web sitesindeki bağlantıdan ulaşabilecekler. Yarışma başvuruları, 20 Eylül’e kadar festivalin  başvurular sayfası üzerinden online gerçekleştirilecek.