Avrupa'ya ulaşma amacıyla yola çıkan bu göçmenler, Rus kaptanlarının kaçması sonucu denizde mahsur kaldı. Veysel Vardal Gemicilik şirketine ait HIRA V adlı kimyasal tanker, İyon Denizi'nde bir tekneden gelen yardım çağrısına yanıt vererek, aralarında 6 çocuk ve 10 kadının bulunduğu 78 düzensiz göçmeni kurtardı.

Göçmenler gemiye alındıktan sonra ilk yardım yapıldı ve kendilerine yiyecek, içecek ikram edildi. Ancak, Yunan Sahil Güvenliği mültecileri almayınca, göçmenler Pylos Limanı'na götürüldü.
Geminin kaptanı Ufuk Akdağ, "14 Ekim 2024'te, sabah 02:20 sularında gemimize yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunan bir bottan yardım sinyali aldık. OLIMPIA radyo kontrol merkezinin yönlendirmesiyle harekete geçerek, 78 göçmeni güverteye aldık. İlk müdahalelerini yapıp, yiyecek ve battaniye temin ettik" şeklinde olayın detaylarını paylaştı.

"Bu benim tekerlekli sandalyem değil, ayağım" "Bu benim tekerlekli sandalyem değil, ayağım"

77Fc65E2 0B1E 452C 944C D69B621A1D80

"4 GÜN BOYUNCA KURTARILMAYI BEKLEDİLER"

 Kaptan Akdağ, göçmenlerin Irak, İran, Mısır ve Afganistan uyruklu olduklarını, 4 gündür denizde beklediklerini belirtti. Göçmenler, Rus kaptanlarının kendilerini terk ettiğini ve yolculuk için 70 bin euro ödediklerini söyledi. OLIMPIA radyo kontrolünden Yunan Sahil Güvenliği'nin mültecileri almasını talep ettiklerini ifade eden Akdağ, ancak bu gerçekleşmeyince Pylos Limanı'na gidip mültecileri güvenli bir şekilde Yunan yetkililere teslim ettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA