Kırıkkale’de sahte altınla 413 bin TL'lik vurgun yapan üç dolandırıcı, polis ekiplerinin organize ettiği operasyonla yakalandı. Benzer suçlardan da sabıkası bulunan sanıklar tutuklandı.

413 Bin TL'lik Dolandırıcılık

Olay, Ovacık Mahallesi Zafer Caddesi’ndeki bir kuyumcuda yaşandı. Ulaşılan bilgiye göre O.K. (47) isimli kuyumcu, müşteri gibi iş yerine gelen Seher K. (24) isimli kadından, aslına benzeyen sahte bir bileziği 413 bin TL'ye satın aldı. Dolandırıcı kadın, altınları satması sonrası otomobilde bekleyen Ramazan Ö. (24) ve Ercan A. (26) ile beraber firar etti.

50 saniyede 2 kilo altın çaldılar! 50 saniyede 2 kilo altın çaldılar!

Altınların sahte olduğunu fark eden kuyumcu, durumu hemen polise anlattı. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu dolandırıcıların Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bir apart dairede olduklarını belirledi. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla üç şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda da 5 cep telefonu ve bin 415 TL bulundu.

Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi. Hakim karşısına çıkartılan 3 şüpheli "nitelikli dolandırıcılık" suçlaması ile tutuklandı. Vurgunla elde edilen para ise kuyumcuya iade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı