Yaşam

576 yıllık Irgandı Köprüsü'nde sanat buluşması!

Bursa'nın tarihi Irgandı Çarşılı Köprüsü’nde, ressam Ertuğrul Topsakal’ın yağlı boya eserleri sergilenecek. 14 Eylül Cumartesi günü açılacak sergi, geleneksel sanatların buluşma noktası olan köprüde sanatseverleri ağırlayacak.

Abone Ol

Bursa’da tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çeken 576 yıllık Irgandı Çarşılı Köprüsü, bir kez daha sanatla buluşuyor. Şehrin iki merkezi ilçesi olan Osmangazi ve Yıldırım’ı birbirine bağlayan köprü, bu kez ressam Ertuğrul Topsakal’ın yağlı boya eserlerine ev sahipliği yapacak. 1442 yılında Gökdere üzerinde inşa edilen ve dünyanın en büyük çarşılı köprülerinden biri olan Irgandı, sanat galerisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Irgandı Sanat Galerisi, yaklaşık 12 yıldır bu tarihi mekânda faaliyet gösteriyor. Her yıl ebru, hat, tezhip gibi geleneksel sanat eserlerinin yanı sıra fotoğraf sergilerine ev sahipliği yapan galeri, sanatseverleri görsel sanatlarla buluşturmayı sürdürüyor. El sanatları alanında kurslar da düzenlenen galeride açılacak olan Ertuğrul Topsakal’ın sergisi, 14 Eylül Cumartesi günü kapılarını açacak.

Tarihi köprü, sedefkarlık ve çinicilik gibi geleneksel el sanatlarının en güzel örneklerini sergileyen zanaatkârlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yüzyıllara meydan okuyan Irgandı Köprüsü, sanatın ve tarihin bir arada yaşandığı nadir mekânlardan biri olarak Bursa’nın kültürel kimliğini koruyor.