İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 7 ilde gerçekleştirilen organize suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlarda önemli bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yerlikaya, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Siirt’te 8 ayrı organize suç örgütüne yönelik "Kuyu-32" ve "Kuyu-33" kod adlı operasyonların başarıyla tamamlandığını belirtti.

Suç örgütlerine darbe!

Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir’de Erkan Bulu, Kahramanmaraş’ta Vahdettin Yardım, Konya’da Mehmet Elagöz Bildik, Sakarya’da Selçuk Delikara ve İhsan Astam, Gaziantep’te Cuma Ali Dursun, Bursa’da yurt dışında tutuklu bulunan B.G. ve Siirt’te Rıdvan Dündar’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda toplam 95 şüpheli gözaltına alındı.

Arnavutköy'de yol çalışması vatandaşı isyan ettirdi: Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu! Arnavutköy'de yol çalışması vatandaşı isyan ettirdi: Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu!

Silahlar ve uyuşturucu ele geçirildi

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda ise 24 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, 1 otomatik tabanca, 9 kesici ve delici alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda çek-senet ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların planlı ve projeli bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerteceğiz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı