Yaşam

7. Solo Çağdaş Dans Festivali Ankara CerModern'de

Bu yıl yedinci kez düzenlenen Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali, 31 Ağustos - 1 Eylül 2024 tarihlerinde Ankara CerModern Açıkhava Sahnesi'nde sanatseverlerle bir araya gelecek. İşte festival detayları...

Abone Ol

Yaş Sınırı Bulunmamaktadır

Bu yıl yedinci kez düzenlenen Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali, 31 Ağustos - 1 Eylül 2024 tarihlerinde Ankara CerModern Açıkhava Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Festival, çağdaş dans sanatının özgün yorumlarını ve bireysel hareketlerin farklı bakış açılarını sunmayı amaçlıyor.

Festivalin danışma ekibi, Deniz Alp, Özgür Adam ve Galip Emre'den oluşuyor. CerModern tarafından yürütülen bu program, dans sanatının tüm disiplinleriyle doğrudan ilişki kurmayı hedefliyor. İki gün sürecek etkinlik boyunca, hem ulusal hem de uluslararası dans sanatçılarının gösterimleri ve atölye programları yer alacak.

Festivalin İlk Gününde Öne Çıkan Performanslar

Festivalin ilk günü, 31 Ağustos Cumartesi, saat 14.00 – 16.00 arasında Giovanni Insaudo tarafından yapılacak bir workshop ile başlayacak. Akşam saatlerinde ise çeşitli dans gösterileri gerçekleştirilecek. Sandra Salietti'nin “Crisalide”, Gizem Demir'in “Görü”, Vitor Afonso'nun “A Silent Echo”, Mariam Darchia'nın “Ada’s Room” gibi performansları izleyicilerle buluşacak. İnci Gül Civelekoğlu'nun “Morning the Muse” ve Julia Nicolau'nun “Y Todovia Somos” adlı eserleri de dikkat çekici olacak. Gecenin ilerleyen saatlerinde Sevgi Eylül Atak'ın “Ulaşamadıklarım”, Lucio Seta'nın “Unlocked”, Bianca Cerioni'nin “Closer” ve Doğa Çetin'in “Prometheus” performansları izlenebilecek.

Festivalin İkinci Gününde Gösterimler ve Atölye Çalışmaları

Festivalin ikinci günü, 1 Eylül Pazar, Minka-Marie Heiss tarafından yapılacak workshop ile başlayacak. Akşam saatlerinde, Halil İbrahim Aygün'ün “Untitled”, Francesca Ginepro'nun “Yugen”, Ennio Zappala'nın “Masters of War” gibi performansları sahnelenecek. Barış Diker'in “A Dance to Remember”, Z. Beren Boylu'nun “Not Yet Titled but Probably About Womanhood”, Emma Talarico'nun “Make or Break” ve Marco Cappa Spina'nın “About My Freedom” adlı eserleri de festivalde yer alacak. Gecenin sonunda Heung Won Lee'nin “Speechless” adlı performansı ve bir after party düzenlenecek.

Festival Katılımcılarına Hitap Ediyor

Solo Çağdaş Dans Festivali, dans sanatını keşfetmek isteyen herkes için zengin bir program sunuyor. Her yaştan izleyicinin katılımına açık olan festival, CerModern’in çağdaş dans alanındaki öncü çalışmalarını ve uluslararası dans sanatçılarını bir araya getiriyor. Bu yılki festival, dans severler için unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.