Asayiş

8 Milyon Euro'luk vurgun yapan Yasemin Gündoğan yeniden tutuklandı

Almanya'nın Bremen şehrinde, 8 milyon Euro çalmasıyla büyük yankı uyandıran Yasemin Gündoğan, şartlı tahliye koşullarını ihlal etmesi nedeniyle bir kez daha cezaevine gönderildi. Kaçma riski taşıdığı gerekçesiyle gözaltında tutulan Gündoğan'ın, Bremen cezaevinde olduğu doğrulandı. Gündoğan'ın, 12 Kasım'da hırsızlık ve evrakta sahtecilik suçlamalarıyla mahkemeye çıkacağı bildirildi.

Abone Ol

Bremen'de yaşayan ve bir nakit taşıma şirketi olan Loomis'te görev yapan Yasemin Gündoğan, Mayıs 2021’de yaklaşık 8.2 milyon Euro çalarak kayıplara karıştı. Alman basınında yer alan haberlere göre, Gündoğan, taşımakla görevli olduğu banknotları güvenlik kasalarına koymak yerine çöp kutusuna saklayarak bir minibüse binip kaçtı.

İlk etapta Almanya’dan suç ortaklarıyla birlikte Türkiye'ye kaçtığı belirlenen Gündoğan, Mart 2024’te Almanya’ya geri dönerek teslim oldu. Temmuz ayında tutuklanmasına, çalınan paranın henüz bulunamaması ve geri teslim edilmemesine rağmen şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.

Şartlı Tahliyeyi İhlal Etti

Yasemin Gündoğan'ın tahliye şartları arasında, düzenli olarak polis merkezine gidip kimlik belgelerini gösterme zorunluluğu ve şehirden ayrılmama koşulu bulunuyordu. Ancak yetkililere kimlik belgelerini zamanında sunmayan Gündoğan, bu ihlali nedeniyle yeniden tutuklandı.

Savcı Frank Passage tarafından yapılan açıklamada, Yasemin Gündoğan'ın kaçma riski taşıdığı gerekçesiyle Bremen cezaevinde gözaltında tutulduğu doğrulandı. Gündoğan'ın avukatı Carsten Scheuchzer ise, müvekkilinin belgeleri yeni bir iş için kullanmak üzere düzenlemek istediğini, kaçma niyetinin olmadığını belirtti.

Suç Ortağı Hakkında Karar Verildi

Yasemin Gündoğan’ın suç ortağı olduğu iddia edilen 26 yaşındaki Büşra S. ise, Haziran 2022’de yaklaşık üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Büşra S.'nin, soygun sırasında Gündoğan’ı telefonla yönlendirdiği ve planlamaya yardımcı olduğu öne sürüldü.

Bremen Eyalet Mahkemesi, savcılığın suçlamalarını kabul etti ve Yasemin Gündoğan'ın 12 Kasım'da başlayacak duruşmalarda hırsızlık ve evrakta sahtecilik suçlarından yargılanacağı bildirildi.