2024 yılı Kurban Bayramı tatili, 15 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kamu çalışanları 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında toplamda 9 günlük tatil yapabilecek.

Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi Mustafa Keser, TBMM Açılış Resepsiyonu’nu renklendirdi

İDARİ İZİN VE KAMU ÇALIŞANLARI

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imzasıyla, kamu kurumlarına gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

" Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Bu düzenlemeye göre, idari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarını kapsıyor. Yani, devlet memurları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları ve diğer kamu çalışanları bu 9 günlük tatilden yararlanabilecek.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN DURUM NE?

Özel sektör çalışanları için 9 günlük tatil, tamamen işverenin inisiyatifine bağlı. Özel şirketler, isterlerse çalışanlarına bu dönemde idari izin verebilir. Bu durumda, çalışanlar hem maaşlarını alır hem de yıllık izin haklarından kayıp yaşamaz. Ancak, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması gerektiğinden, bazı sektörlerde çalışanların tatil yapması mümkün olmayabilir.

Muhabir: Haber Bülteni