Kim Kimdir Nereli

98. Gazi Koşusu Şampiyonu Akın Sözen kimdir?

98. Gazi Koşusu’nda şampiyon olan Akın Sözen’in kariyeri ve hayat öyküsü kullanıcılar tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, Akın Sözen kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, Akın Sözen hakkında merak edilen ayrıntılar..

Abone Ol

Türk yarışçılık tarihinin en büyüğü olan ve Mustafa Kemal Atatürk adına koşulan 98. Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu. 2 bin 400 metre çim pistte koşulan ve 22 İngiliz safkanın mücadele ettiği Gazi Koşusu’nu Akın Sözen’in jokeyliğinde 2.28.36’lık derecesiyle Dragon Flame safkanı kazandı. Peki, Akın Sözen kimdir?

Akın Sözen kimdir?

Akın Sözen 1987 yılında Kastamonu Çatalzeytinli’de dünyaya geldi. 2004 yılından beri at binen Sözen, genç yaşında pek çok zafer elde etmesi ile kendi kulvarında adından söz ettirmişti.

Akın Sözen, Emrah Agun'un sahip olduğu, İbrahim Bekiroğulları'nın antrenörlüğünü yaptığı Dragon Flame ile 98. Gazi Koşusunu kazandı.
6 ayda 100 yarış kazanan ve jokey unvanını alarak önemli bir başarıya imza atan Akın Sözen, küçük yaşlarda futbola olan ilgisiyle biliniyordu. Akın Sözen, adını ilk kez Arda Turan ile birlikte katıldığı Galatasaray seçmelerinde duyurdu.

Amatör kulüplerden Cennet Barbarossporun alt yapısında iki yıl oynadıktan sonra katıldığı Galatasaray'ın altyapı seçmelerinde bin 200 kişi arasından seçilen 7 kişiden biri olmuştur.