Karşılaşma Cardiff City Stadyumu'nda Türkiye saati ile 21.45'te başlayacak. Bu maç, iki ülke arasında oynanacak olan 10. resmi maç olma özelliği taşıyor.

Galler ile 10. Maç

Türkiye ve Galler, bugüne kadar 9 kez karşılaştı ve bu maçların tamamı resmi müsabakalardı. Türkiye, bu karşılaşmalardan 3'ünde galip gelirken, Galler 4 kez sahadan üstün ayrıldı. 2 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İki takımın son buluşması ise 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde, 21 Kasım 2023 tarihinde Cardiff’te gerçekleşmişti.

A Milli Takım 632. Kez Sahada

A Milli Takım, Galler karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki 632. maçına çıkacak. Geride kalan maçlarda 245 galibiyet, 238 mağlubiyet ve 148 beraberlik alan milliler, bu maçlarda rakip ağlara 861 gol bırakırken, 905 gol yedi. Karşılaşmanın önemi, sadece Uluslar Ligi'nde alınacak sonuç açısından değil, A Milli Takım tarihine geçecek bir karşılaşma olma özelliği de taşıyor.

Montella Yönetimindeki 14. Maç

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Türkiye’nin başında 14. maçına çıkacak. Daha önce 8 resmi ve 5 özel maçta takımın başında olan Montella, bu maçlardan 6 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti. Montella, bu karşılaşmayla birlikte takımı bir kez daha galibiyete taşıma hedefinde olacak.

Maçın Hakemi Rohit Saggi

Galler ile Türkiye arasındaki mücadeleyi, Norveç Futbol Federasyonu’ndan Rohit Saggi yönetecek. Yardımcılıklarını Morten Jensen ve Anders Olav Dale yaparken, 4. hakem olarak Sigurd Kringstad görev alacak.

Kadroda Sakatlıklar

A Milli Takım aday kadrosunda bulunan Semih Kılıçsoy, sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldı. Ayrıca, Mustafa Hekimoğlu Ümit Milli Takımı'na geçiş yaptı. Teknik ekip, oyuncu tercihlerini sakatlık durumlarına göre güncellerken, sahaya çıkacak 11'i belirlemeye çalışıyor.

A Milli Takım Kadrosu

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Kaan Ayhan (Galatasaray), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Yusuf Özdemir (Alanyaspor), Zeki Çelik (Roma)

Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu

Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Umut Nayir (Konyaspor)

Kaynak: İHA