BELMEK (Başkent Meslek Edindirme ve El Sanatları Kursları) kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için başvurular 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak. 6 ana bölgede ve 59 farklı kurs merkezinde, toplamda 41 branşta eğitim verilecek.

Online Başvuru Süreci Başladı

BELMEK kurslarına katılmak isteyen Ankaralılar, başvurularını çevrimiçi olarak gerçekleştirebilecek. 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak başvurular, "belmek.ankara.bel.tr" adresi üzerinden online şekilde tamamlanabilecek. Kurslar için kayıt olmak isteyen vatandaşların başvuru sürecini kaçırmamaları gerekiyor.

Kursların Düzenleneceği Bölgeler

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen kurslar, Başkent’in 6 ana bölgesinde yer alan merkezlerde düzenlenecek. Çankaya, Çayyolu, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle bölgelerinde verilecek olan kurslar, Başkentli kadınların hem sanatsal gelişimlerine katkı sunuyor hem de meslek edinmelerine imkan tanıyor.

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

Geniş Eğitim Yelpazesi

Makine Nakışı, El Nakışı, İğne Oyası gibi geleneksel el sanatlarından Ahşap Boyama, Seramik, Çini gibi modern branşlara kadar geniş bir yelpazede eğitim sunuluyor. Ayrıca Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistik El Sanatları gibi el becerilerini geliştiren kurslar da Başkentlilere sunulacak.

Kaynak: İHA