İsrail'e yönelik uygulanan boykot kampanyaları devam ediyor. Bu kapsamda; ABC Deterjan'ın hangi ülkenin malı olduğu sıkça merak ediliyor. ABC Deterjan yerli üretim mi yoksa İsrail ürünü mü? ABC boykot mu? ABC Holding sahibi kimdir? İşte detaylar...

ABC Boykot mu?

İsrail’in Gazze ile olan savaşı sonrası, İsrail markası ürünlere boykot başladı. Bu süreçte en çok merak edilen markalardan biri de ABC markası oldu. Ancak ABC markası ürünler İsrail üretimi değildir.

ABC Marka Kime Ait?

2008 yılında Başer Kimya, Colgate grubundan ABC markasını almıştır. Şirket tamamen Türk markası olup yerli üretim yapmaktadır. Firmanın sahibi Mustafa Başer’dir. Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde yerli mor safran üretimi yaparak, kadın çalışanlara istihdam sağlamakta ve yerli mor safranın üretilmesine katkı sağlamaktadırlar. Mor safranın yanı sıra, yerli mamul kimyasal hammadde üretimi de yapmaktadırlar ve markalarının %100 yerli olduğunu vurgulamaktadırlar.

Okul yolunda ceviz ikramı Okul yolunda ceviz ikramı

ABC Yerli Ürün mü?

Başer Kimya, 1972 yılından beri hem yurtiçi hem ulusal pazarda üretim yapmaktadır. 2008 yılında ABC markasını satın alarak firmalarını daha da büyütmüşlerdir. 2010 yılında ise firma ismini ABC olarak değiştirmiştir. Günümüzde Türkiye’nin en önemli deterjan üreticilerinden biridir.

Muhabir: Haber Bülteni