ABD'nin terör örgütü PKK'ya verdiği desteğin yeni bir boyuta taşındığı ortaya çıktı. Suriye’de ABD kontrolündeki kamplarda, PKK’lı teröristlere “bilgisayar teknolojileri”, “yazılım” ve “elektronik teçhizatlar” üzerine eğitim verilmeye başlandığı öğrenildi. PKK’nın şehir yapılanmasını yeniden canlandırma hedefi doğrultusunda eğitilen teröristlerin, eğitim sürecini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönerek şehirlerde faaliyet yürütmesi planlanıyor.

İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği İstanbul'daki STK'lardan saldırıların yıl dönümünde Filistin'e miting desteği

Şehir Yapılanmasını Canlandırma Çabası

Sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü başarılı operasyonlar, terör örgütü PKK'yı bitme noktasına getirdi. Ancak örgüt, şehir yapılanmasını yeniden ayağa kaldırma çabası içerisinde. PKK'nın sözde üst yönetimi, şehir yapılanmasındaki teröristlerine “siber iz bırakmamaları” yönünde talimatlar gönderdi. Bu talimat, Türkiye’deki terör operasyonlarına karşı yeni bir strateji olarak değerlendiriliyor.

PKK'nın şehir yapılanmasında görev alacak teröristlere, ABD'nin Suriye’de işgal altında tuttuğu bölgelerde eğitim vermeye başladığı belirtildi. Örgüt, Türkiye’de herhangi bir suça bulaşmamış ve adli sicil kaydı temiz olan YPS militanlarını, Irak üzerinden Suriye’ye geçirmeyi planlıyor. Bu militanlar, burada terör kamplarında ABD'nin desteğiyle bilgisayar teknolojileri, yazılım ve elektronik teçhizatlar konusunda eğitim alacak.

Teknolojik Eğitim ve Yeni Strateji

PKK’nın yeni stratejisinin odağında, teknolojik alanda uzmanlaşmış teröristler yer alıyor. ABD’nin Suriye’de sağladığı eğitim desteğiyle, teröristlere şehir içi operasyonlarda dijital iz bırakmamaları öğretiliyor. Özellikle yazılım ve elektronik alanlarındaki bilgi birikimi, örgütün şehir yapılanmasında kullanacağı en önemli kozlardan biri haline geldi.

Türkiye'ye dönüş yapan bu teröristler, şehirlerde YPS (Yekîneyên Parastina Sivîl - Sivil Savunma Birlikleri) adı altında faaliyet göstererek, güvenlik güçlerinin izleyemeyeceği yöntemlerle eylemler gerçekleştirmeyi hedefliyor. 

Muhabir: Haber Bülteni