Asayiş

ABD’dedeki hapishanede çete kavgası! 3 mahkum öldü, 9 mahkum bıçaklandı

Nevada eyaletinin Ely şehrindeki maksimum güvenlikli hapishanede büyük bir kavga meydana geldi. Kavga sonucu 3 mahkum hayatını kaybederken, 9 mahkum da yaralandı. Olayın ardından hapishane görevlilerinin herhangi bir yaralanma yaşamadığı bildirildi.

Abone Ol

Nevada Valisi Joe Lombardo’nun ofisi, kavganın çete bağlantılı olduğunu belirtti. Ancak, kavganın nedenine dair ayrıntılar henüz açıklanmadı. Basında yer alan bilgilere göre, yaralı mahkumlardan dokuzunun bıçaklandığı belirtiliyor. Ölen mahkumlardan ikisinin kimlikleri Connor Brown (22) ve Zackaria Luz (43) olarak açıklandı. Zackaria Luz, daha önce Aryan Savaşçıları çetesinin liderlerinden biri olarak tanımlanmıştı.

ZİYARETLER İPTAL EDİLDİ

Olayın ardından, Nevada Ceza İnfaz Kurumu, eyalet genelindeki tüm hapishanelerde ziyaretlerin süresiz olarak iptal edildiğini duyurdu.

2006 YILINDAN BU YANA ÖLÜM CEZASI VERİLMEMİŞTİ

Nevada eyaletinin verilerine göre, bu yıl eyalet genelindeki hapishanelerde 21, Ely Eyalet Hapishanesi’nde ise 2 ölüm vakası gerçekleşti. Ely Eyalet Hapishanesi, 2022 yılında yiyecek yetersizliği ve güvenlik sorunları nedeniyle mahkumların açlık grevine gitmesine de ev sahipliği yapmıştı. Bin 183 mahkum kapasitesine sahip olan Ely Eyalet Hapishanesi’nde 400 personel çalışıyor ve burada ölüm cezasına çarptırılmış 60 mahkum bulunuyor. Nevada eyaletinde 2006 yılından bu yana ölüm cezası infaz edilmemişti.