ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan ve çevresindeki çatışmalardan dolayı zor durumda olan insanlara yardım etmek amacıyla yeni bir insani yardım paketini duyurdu. Blinken, bu kapsamda yaklaşık 157 milyon dolar değerinde destek sağlanacağını belirtti. Yardımların büyük bir kısmı, Lübnan’daki yerinden edilmiş insanlara ve Suriye’den kaçmak zorunda kalan mültecilere yönelik olacak.

Blinken açıklamasında, bu yardımların ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu aracılığıyla yaklaşık 82 milyon dolarlık kısmının hemen kullanılmaya başlandığını, kalan 75 milyon doların ise ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından sağlandığını ifade etti. Yardımların, yerel topluluklar ile mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacağı belirtildi.

"Kritik Bir Destek Olacak"

Blinken, ABD’nin bölgeye halihazırda 11,5 milyon dolarlık yardım sağladığını ve USAID’in önümüzdeki dönemde 63,5 milyon dolarlık ek yardımla bu desteği artırmayı planladığını dile getirdi. Sağlanacak bu yardımlar arasında acil gıda, barınak, battaniye, hijyen kiti ve temiz su desteği yer alıyor. Blinken, “Bu yardımlar, bölgede zorlu şartlar altında hayatta kalmaya çalışan insanlar için kritik önemde olacaktır” dedi.

Yeni Yargıtay üyelerinin görev yerleri belli oldu! Yeni Yargıtay üyelerinin görev yerleri belli oldu!

ABD’nin Bölgedeki Yardım Faaliyetleri

Geçen yıl ABD, Lübnan ve Suriye’deki çatışmalardan etkilenen savunmasız nüfusa yönelik yaklaşık 386 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu. Blinken, ABD’nin bu yardımları artırarak devam ettirme kararlılığında olduğunu vurguladı. Ayrıca diğer uluslararası bağışçıları da Lübnan ve çevresindeki insani krize karşı harekete geçmeye ve ABD’nin çabalarına katılmaya davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı