Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde Ekrem İmamoğlu protestosu Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde Ekrem İmamoğlu protestosu

İsrail'in Gazze'deki operasyonlarının birinci yılı yaklaşırken, Tokyo'da düzenlenen protesto, "Filistin İçin Küresel Eylem Günü" kapsamında gerçekleştirildi. Shibuya semtinde toplanan göstericiler, İsrail'in saldırgan politikalarına karşı tepkilerini dile getirerek, dünya genelinde bu duruma sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti. Sık sık "İşgale hayır" ve "Soykırımı durdurun" sloganları atan kalabalık, Filistin halkına desteklerini ifade etti.

İsrail’e Boykot Çağrısı

Göstericiler arasında yer alan Japon vatandaşı Yuki Aoba, yürüyüşe katılma sebebini, "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto ediyoruz ve bu durumun bir an önce son bulmasını istiyoruz. Japon hükümetinin de bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini düşünüyoruz," sözleriyle açıkladı. Aoba ayrıca, herkesin İsrail’e karşı boykot uygulaması gerektiğini vurguladı.

"Bir Yahudi Olarak Sessiz Kalamam"

ABD vatandaşı Michalle Goldsmith ise gösteriye katılanlar arasındaydı. Goldsmith, İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü politikalara bir Yahudi olarak tepki göstermek zorunda olduğunu belirterek, "Soykırım kabul edilemez, dünya bu durumu durdurmak için derhal harekete geçmeli" dedi. Goldsmith, protestoların, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria’daki saldırılarının durması için önemli bir ses olduğunu ifade etti.

"Hepimizin Sorumluluğu Var"

İngiltere vatandaşı Henry Berry de protestoda konuştu. Berry, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da saldırılarını arttırdığını belirtti. "Dünyanın neresinde olursak olalım, İsrail’in bu saldırganlığına karşı sesimizi yükseltmek ve hükümetlerimize baskı yapmak zorundayız," diyen Berry, kitlesel eylemlerin olumlu değişimlere yol açabileceğini hatırlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı