Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

İsmini uçakların iniş paterninde uyguladıkları “Final Approach” (Son Yaklaşma) teriminden alan EAA Airventure 2024 birasının havacılık gibi önemli bir konuda reklam malzemesi yapılmasını eleştirenler, “Bu EAA Derneğini komik duruma düşürmekten başka bir işe yaramıyor.” ifadesini kullandılar. Pilotların güvenli uçuş yapabilmeleri için sağlıklı düşünmeye ihtiyaçları olduğu, alkollü olarak uçak kullanmanın çok büyük riskler barındırdığı dile getirildi.

Biranın kutusunda “Alkolsüz” olduğuna dair bir ifade bulunmuyor. Golden Ale ibaresinin yer aldığı biralar ise malttan yapılan ve normal biradan daha acı ve koyu renkte olan, ayrıca yüzde 6 alkol içeren biralar için kullanılıyor.

EAA gibi kendini kanıtlamış kurumsal bir yapının bu tür bir reklama aracılık etmesini doğru bulmayan katılımcılar, bu duruma bir an önce müdahale edilmesini istediler.

Koleksiyon ürünü olarak ya da hatıra amaçlı satın alınabileceği belirtilen biraların reklam panosunda “28 Temmuz Pazar gününe kadar seçkin Red One Marketlerden satın alınabilir. Stoklarla sınırlıdır.” ibaresi yer alıyor.

Muhabir: Necdet Gürsoy