Abdülkadir Emin Önen'in kim olduğu merak ediliyor. Vatandaşlar, Önen hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, Abdülkadir Emin Önen kimdir, nerelidir, hangi partiden? İşte detaylar...

Abdülkadir Emin Önen Nerelidir?

Abdulkadir Emin Önen, 1976 yılında doğmuş ve Şanlıurfa kökenlidir. Eğitim hayatına İstanbul Fatih Üniversitesi'nde başlayan Önen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle tamamlamıştır. Yüksek lisansını yine aynı üniversitede Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yapmış, "2003'ten İtibaren Türk Dış Politikasında Asya Algısı" konulu tezi ile eğitimini taçlandırmıştır.

Abdulkadir Emin Önen, siyasi kariyerine 23. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili olarak başlamıştır. Bu dönemde, Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-Filipinler Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Önen, ayrıca Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Başkan Yardımcılığı görevine de seçilmiştir.

1. Dönemde ise, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve AGİTPA Türk Grubu Başkanı olarak görev almıştır. Bu görevler, onun uluslararası ilişkilerdeki deneyimini pekiştirmiş ve Türkiye'nin dış politika alanında önemli katkılarda bulunmasını sağlamıştır.

Abdülkadir Emin Önen Eşi

Önen, çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Çince bilmektedir. Bu dil yetkinliği, ona uluslararası arenada geniş bir iletişim ağı kurma imkanı sağlamıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Abdulkadir Emin Önen, özel hayatında da sosyal sorumluluk projelerine destek vermekte ve ailesiyle birlikte zaman geçirmektedir.

Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı? Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı?

Abdülkadir Emin Önen Hangi Partiden?

Abdulkadir Emin Önen, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyesidir ve siyasi kariyerinde sürekli olarak memleketi Şanlıurfa'ya katkı sağlamayı hedeflemiştir. Özellikle bölgesel kalkınma ve sosyal projeler konusunda aktif çalışmaları ile dikkat çekmektedir

Muhabir: Haber Bülteni