Kim Milyoner Olmak İster yarışması bu hafta da izleyicileri ekranlara kilitlemeyi başardı. Programın bu haftaki bölümünde yarışmacı olarak katılan Abdullah Palazoğlu, İsrail'de akademisyen olarak çalıştığını ve gördüğü vahşet nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. İşte Abdullah Palazoğlu'nun hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Abdullah Palazoğlu Nereli?

Abdullah Palazoğlu, 1973 yılında Konya'da doğdu.

Abdullah Palazoğlu Nasıl Hıristiyan Oldu?

Müslüman bir ailenin dört çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Palazoğlu, ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'da bir azınlık kolejine kaydoldu. Kolejde eğitim aldığı dönemde Hristiyan olmaya karar verdi ve adını Padre Andreas Palaylagos olarak değiştirdi.

Abdullah Palazoğlu Nasıl Müslüman Oldu?

Papazlık eğitimi için ABD'ye gönderilen Palazoğlu, yüksek öğrenimini burada tamamladıktan sonra Vatikan ve Yunanistan'da görev aldı. Bu süreçte altı yabancı dil öğrenen Palazoğlu, misyonerlik faaliyetlerinde bulundu. Konya'da görev yaptığı sırada İncil'deki çelişkileri fark ederek İslam'ı araştırmaya başladı ve 2004 yılında, 17 yıllık papazlık görevini sonlandırarak İslam'a geçti.

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

Abdullah Palazoğlu İsrail

İslam'a geçişinin ardından Palazoğlu, Hristiyanlar tarafından dışlandı, tüm mal varlığına el kondu ve ölüm tehditleri aldı. Ayrıca ajanlıkla suçlandı. İslam'a geçtikten sonra yaşadığı bu zorluklar, onun hayatını derinden etkiledi.

Abdullah Palazoğlu Kaç Yaşında?

Abdullah Palazoğlu, 2024 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Muhabir: Haber Bülteni