Pek çok dizilerde yerini alan Açelya Akkoyunlu'nun özel hayatı merak edildi. Peki, Açelya Akkoyunlu kimdir? Açelya Akkoyunlu nereli, kaç yaşında?

Açelya Akkoyun Kimdir?

Açelya Akkoyun, 31 Aralık 1972 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Fenerbahçe Lisesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGÜ) Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamladı. Konservatuvar yıllarında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda altı yıl boyunca önemli oyunlarda rol alarak tiyatro kariyerine güçlü bir başlangıç yaptı. Bu süreçte, "Theope", "Mösyö Butterfly", "Kırmızı Pabuçlar", "Hüner", "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", "Palyaço Prens" ve "Yavru Kimin" gibi önemli prodüksiyonlarda yer aldı.

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

Müzik ve Televizyon Kariyeri

Sanat kariyerinde müzikle de tanışan Açelya Akkoyun, 1989 yılında ünlü sanatçı Zülfü Livaneli ile "Güneş Topla Benim İçin" adlı şarkının klibinde yer aldı. 1994 yılında ise Ayhan Baran ile birlikte Türkiye'nin ilk opera klibinde rol aldı. Televizyon dünyasına adım atan Akkoyun, 1992 yılında "Son Söz Sevginin", 1993 yılında "Çakalların İzinde" ve "Suçlu Kim", 1995 yılında ise "Mirasyediler" ve "Sessizlik" gibi projelerde izleyici karşısına çıktı.

Reklam ve Sunuculuk Kariyeri

Açelya Akkoyun, birçok ünlü markanın reklam yüzü oldu. Pril, Luna, Akbank, İş Bankası ve Yeni Yüzyıl gibi markalarla reklam filmlerinde rol aldı. 1995 yılında sunuculuğa adım atan Akkoyun, "4x4" adlı yarışma programının sunuculuğunu üstlendi. Daha sonra, 1998 yılında Adana Film Festivali ve 1999 ile 2000 yıllarında Antalya Film Festivali'nin Onur Ödülleri'ni sundu.

Açelya Akkoyun Dizileri

Açelya Akkoyun, televizyon dizilerinde de dikkat çekici performanslar sergiledi. "Mahallenin Muhtarları" ve "Böyle mi Olacaktı" gibi projelerde rol aldı. Ayrıca, "Çocuktan Al Haberi" adlı yarışmayı sunarak popülaritesini artırdı. 2002 yapımı "Ekmek Teknesi" dizisinde Suzan karakterini canlandırarak geniş bir izleyici kitlesine hitap etti.

Muhabir: Haber Bülteni