Bu yıl festival kapsamında çok sayıda etkinlik ve film gösterimi düzenlenecek. Sanat dünyasının birçok önemli ismi Adana’ya gelecek. Usta sanatçılara verilecek ödüllerle birlikte, sinemaseverler de unutulmaz bir hafta geçirecek. Orhan Kemal Emek Ödülleri bu yıl, sinema emekçileri Muzaffer Hiçdurmaz, Güler Ökten ve Mazlum Kiper’e verilecek.

Üç Usta İsim Onurlandırılıyor

Festival yürütme kurulunun açıklamasına göre, Orhan Kemal Emek Ödülleri bu yıl üç usta sinema emekçisine takdim edilecek. Yönetmen, senarist ve yapımcı Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten ve tiyatro yönetmeni ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper, bu yılın ödül sahipleri olacak.

Demet Akbağ ve Uğur Polat’a Onur Ödülleri

Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yılın Onur Ödülleri ise Türk sinemasının iki önemli ismine verilecek. Demet Akbağ ve Uğur Polat, 26 Eylül’de düzenlenecek özel bir gecede bu onura layık görülecekler. Demet Akbağ, uzun soluklu kariyerinde canlandırdığı güçlü kadın karakterlerle Türk sinemasına damga vurmuş bir isim. Uğur Polat ise derinlikli ve tutkulu performanslarıyla birçok başarılı projede iz bırakmış bir oyuncu.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Ulusal Yarışmada Heyecan Dorukta

Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 11 film yarışacak. Filmlerden 10’u Türkiye prömiyerini yaparken, 5 film ise dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirecek. Yarışacak filmler, Feride Çiçekoğlu, Janet Barış ve Mehmet Açar’dan oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Vuslat Saraçoğlu’nun "Bildiğiniz Gibi Değil", Erkan Tahhuşoğlu’nun "Döngü", Türker Süer’in "Gecenin Kıyısı", Hikmet Kerem Özcan’ın "Hakkı", Murat Fıratoğlu’nun "Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri", Burak Çevik’in "Hiçbir Şey Yerinde Değil", Ceylan Özgün Özçelik’in "On Saniye", Doğuş Algün’ün "Ölü Mevsim", Zeynep Köprülü’nün "Su Yüzü", Orhan İnce’nin "Umut" (Hêvî) ve Gürcan Keltek’in "Yeni Şafak Solarken" filmleri, Altın Koza heyecanını izleyiciyle buluşturacak.

Uluslararası Platformda İlk Gösterimler

Bu yılki festivalde dünya çapında dikkat çeken yapımlar da yer alacak. Venedik Film Festivali’nde prömiyer yapan “Gecenin Kıyısı” ve “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri”, Karlovy Vary Film Festivali’nde gösterilen “Hiçbir Şey Yerinde Değil” ve Locarno Film Festivali’nde yarışan “Yeni Şafak Solarken” Türkiye’de ilk kez Adana’da izleyiciyle buluşacak. Aynı zamanda, “Döngü”, “On Saniye”, “Ölü Mevsim”, “Su Yüzü” ve “Umut” (Hêvî) dünya prömiyerlerini Adana’da gerçekleştirecek.

En İyi Film Ödülü 1,5 Milyon TL

Festivalin en prestijli ödülü olan En İyi Film Ödülü’nün kazananı, 1 milyon 500 bin TL para ödülüyle desteklenecek. Jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın üstlendiği yarışmada, Mehmet Aslantuğ, Serenay Sarıkaya, Nermin Yıldırım, Mustafa Kara, Ayris Alptekin ve Müge Turan jüri üyeleri arasında yer alıyor.

Muhabir: Haber Bülteni