Ekonomi

Adana'da fındık yetiştirdi: Gören gözlerine inanamdı!

Karadeniz gezisinde aldığı fındık fidanını Adana’da ekti. Fındığın yetiştiğini gören üretici, çevresindekileri inandırmak için bahçesini gezdirip fındık fidesi hediye ederek Adana’da fındık üretimini arttırmak istiyor.

Abone Ol

Adana'nın Gedikli Mahallesi'nde, bin 100 rakımlı bölgede yaşayan İbrahim Gün, Karadeniz gezisinde aldığı fındık fidanını denemek amacıyla ekti. Ektiği fidanların başarılı bir şekilde yetiştiğini gören Gün, 6 dönümlük arazisine fındık fidanı ekmeye karar verdi ve bu yıl ilk fındık hasadını gerçekleştirdi.

“Fındığın Adana’da Yetiştiğine Kimse İnanmıyor”

Karadeniz bölgesine kıyasla Adana fındığının daha iri ve lezzetli olduğunu belirten İbrahim Gün, “Fındığın Adana’da yetiştiğine kimse inanmıyor. Bahçemi gezdirip, fındıkları ve fidanları hediye olarak dağıtıyorum,” dedi.

“Karadeniz’den Daha İddialıyız”

Bu yıl verimli bir sezon geçirdiklerini söyleyen Gün, “İlk olarak 6 dönüm ile başladık ve yaygınlaştırıyoruz. Sosyal medyada yaptığımız paylaşımlar yeterince inandırıcı olmadı. Pozantı, Ankara ve Van’dan fidan talep edildi. Karadeniz’den ücretle aldığımız fidanları ben ücretsiz dağıtıyorum. İnsanlara bahçeyi gezdirerek fındıkları hediye ediyorum ve artık inanıyorlar. Çukurova’da her şeyin yetişebileceğini ispatlıyoruz. Narenciye dışında her şey burada olabilir. Karadeniz'den daha iddialıyız. Yaprağından çok fındık olan ağaçlarımız var. Akdeniz ve İç Anadolu'nun kesişiminde mükemmel bir üretim gerçekleşti,” şeklinde konuştu.

Fındık hasadı yapan Mine Yiğit ise, Karadeniz’e rakip olma hedeflerini vurgulayarak, fındık veriminin oldukça yüz güldürücü olduğunu belirtti.