Adana'nın Çukurova ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde dün yaşanan fırtınada, 13 yaşındaki Çınar Karskaya büyük bir tehlike atlattı. Cips almak için bakkala giden küçük çocuk, aniden bastıran yağmurun ardından çıkan fırtınada devrilen ağacın altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Çınar Karskaya'nın cips almak üzere bakkala gittiği sırada meydana geldi. Fırtına nedeniyle bakkalın önünde bulunan cips standı hareketlendi. Çınar, standı kontrol altına almaya çalışırken, bakkalın yanında bulunan ağaç ortadan ikiye ayrılarak çocuğun birkaç metre ötesine düştü. Korku dolu anlar yaşayan Çınar, kendisini hızla dükkana attı. Esnafın ailesine haber vermesi üzerine Çınar, zorlukla sakinleşti.

"İçeriye girerek ağlamaya başladım"

O anları anlatan Çınar Karskaya, "Cips standını çekiyordum. Tam çektim, o esnada ben çekerken rüzgar standı devirdi. Ben de tam tekrar kaldırmak isterken ağaçtan haberim yok, ağaç birden düştü. Benim burada elim ayağım titredi. Sonra marketçi Osman abi dükkandan çıktı. Ben cips almaya gelmiştim. Beni içeri gönderdiler. Ben içeriye girerek ağlamaya başladım, elim ayağım titriyordu" dedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, Çınar'ın cips standını kontrol altına almaya çalıştığı sırada ağacın devrilme anı açıkça görülüyor. Çınar'ın hızlıca dükkanın içine kaçması ve ardından yaşadığı şok anları izleyenleri derinden etkiledi.

Adana'da yaşanan bu olay, fırtına ve benzeri doğal afetler sırasında dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Özellikle çocukların bu tür durumlarda güvenli bir yere sığınması hayati önem taşıyor.

Sincanlı işletmeci güvercin tutkusuna hayatını değiştirdi Sincanlı işletmeci güvercin tutkusuna hayatını değiştirdi

 
 

Kaynak: İHA