Cermodern Açık Hava Film Gösterimi Devam Ediyor! Cermodern Açık Hava Film Gösterimi Devam Ediyor!

CHP Manisa İl Sağlık Komisyonu adına açıklama yapan Uzman Doktor Erdem Nalbant, 2016 yılında kaldırılan kış saati uygulamasının, sağlık üzerindeki olumsuz etkileriyle toplumsal bir sorun haline geldiğini ifade etti. Nalbant, biyolojik ritmin bozulmasıyla birlikte kalp hastalıkları, diyabet ve Alzheimer gibi ciddi rahatsızlıkların görülme sıklığının arttığını belirtti.

"Biyolojik Ritmimiz Güneşle Uyumludur"

Kış saati uygulamasının kaldırılmasının, biyolojik saatin bozulmasına neden olduğunu söyleyen Nalbant, insanların doğal ritminin güneşin hareketlerine göre ayarlandığını hatırlattı. Nalbant, şöyle dedi:

“2016 yılında kaldırılan kış saati uygulaması bir an önce tekrar uygulamaya geçirilmelidir. Çünkü kış saatinin kaldırılması bir toplum sağlığı sorunu haline gelmiştir. İnsanların bir biyolojik ritmi vardır. Bu da güneşin hareketlerine göredir. Biz biyolojik ritmi bozduğumuzda insanlarda kalp ve damar hastalıkları, tip 2 diyabet hastalığı, alzheimer gibi hastalıkların arttığı çalışmalarla gösterilmiştir. Özellikle gece vardiyasında çalışan kişilerde bu hastalıkların arttığı görülmüştür. Çocuklarımızın dikkat dağınıklığı, öğrenme güçlüğü ve iş kazalarının arttığı bilimsel bir veri olduğu için kış saati uygulamasına bir an önce geri dönülmelidir” 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı