Olay, 6 Ekim tarihinde Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Ekipleri, uyuşturucu ticaretinden 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan 29 yaşındaki Engin Değirmançı’nın mahallede bulunduğunu tespit etti. Polis, derhal mahalleye baskın düzenleyerek hükümlüyü almak istedi. Ancak, Değirmançı'nın yakınları ve mahalle sakinleri, polise saldırarak engel olmaya çalıştı.

Saldırıda mahalle muhtarı Selahattin K. ve kardeşi Hidayet K. ile birlikte 2 kişi daha polise karşı harekete geçti. Saldırı sırasında polislere taş atıldı ve 3 ekip aracı kullanılamaz hale geldi. Bu olayda 6 polis memuru yaralandı.

Kadın dalgıç köpek balığına yem oldu Kadın dalgıç köpek balığına yem oldu

Polis, saldırıları bertaraf ederek hükümlü Engin Değirmançı’yı ayaklarından vurarak yakaladı. Hastaneye kaldırılan Değirmançı, tedavisinin ardından polis merkezine götürüldü. Yüreğir polisi, saldırıya karışan muhtar ve diğer 3 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden muhtar Selahattin K. ve kardeşi Hidayet K. tutuklandı, diğer iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Engin Değirmançı ise cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA