1998 yılının unutulmaz dizisi Çarli'de Cilvenaz'ı canlandıran Mine Çağlar Kondu evlendi. Uzun yıllardır gözlerden uzak bir yaşam süren Kondu’nun hayat öyküsü merak edilip araştırılmaya başlandı. İşte, Mine Çağlar Kondu'nun merak edilen hayat öyküsü…

Mine Çağlar Kondu Evlendi

MİNE ÇAĞLAR KONDU KİMDİR?

Mine Çağlar Kondu, 1976 yılında Ankara’da doğdu. Eğitim hayatına Lycee Charles de Gaulle Fransız Lisesi ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Barnstable High School'da devam eden Kondu, kariyerine oyunculukla başladı. Bir dönem "Çarli'nin Cilvenaz'ı" olarak tanınan Mine Çağlar Kondu, oyunculuğu bırakma kararı aldıktan sonra veteriner hekimliğe yönelmiştir.

MİNE ÇAĞLAR KONDU NE İŞ YAPIYOR?

Hayvanlara olan sevgisi, Mine Çağlar Kondu’yu İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne yönlendirmiş ve 2001 yılında mezun olmuştur. Mezuniyet sonrası çeşitli klinik ve hastanelerde edindiği deneyimlerin ardından, 2006 yılında kendi kliniği olan Vetelite Veteriner Kliniği'ni kurmuştur. Aynı yıl, Whiskas ve Pedigree markalarının danışman hekimi olarak görev almaya başlamıştır. Kliniğinde egzotik hayvanlar başta olmak üzere birçok farklı türde hayvanın sağlığıyla ilgilenmektedir.

Mine Çağlar Evlendi1

Kondu’nun uzmanlık alanları geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Egzotik hayvan hekimliği, küçük hayvan veteriner gastroenteroloji, nöroloji, radyoloji, anestezi ve reanimasyon gibi alanlarda eğitimler almış, ayrıca köpeklerde çapraz bağ sağaltım teknikleri ve kırık fiksasyon tedavisi üzerine sertifikalara sahiptir. WUSV - Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından yetkilendirilmiş bir uzman olarak kalça ve dirsek displazisi röntgen çekimlerini gerçekleştirebilmektedir.

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

Mine Çağlar Kondu, veterinerlik alanında ulusal ve uluslararası birçok kongreye katılmış ve çeşitli sertifikalar almıştır. Ayrıca, World Small Animal Veterinary Association, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği, International Veterinary Acupuncture Society ve Veterinary Information Network gibi birçok önemli organizasyonun üyesidir.

Yabancı dil konusundaki yetkinliği de dikkat çekmektedir. İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmesinin yanı sıra, Almanca ve İspanyolca dillerinde de eğitim almıştır. Bu sayede, dünya genelinde veteriner hekimlerle sürekli olarak bilgi alışverişi yapabilmekte ve en güncel bilgileri yakından takip edebilmektedir.

Alternatif ve tamamlayıcı tıp alanında da eğitimlerine devam eden Kondu, ayrıca TREND ve MORE gibi dergilerde ve www.expatsturkey.com gibi internet sitelerinde evcil hayvanlarla ilgili makaleler kaleme almaktadır. CAN DOSTUM isimli televizyon programında jüri üyeliği yapmış olan Kondu, hayvan hakları ve refahı konusunda topluma önemli katkılarda bulunmaktadır.

Mine Çağlar Kondu’nun Ginger ve Hera isimlerinde iki köpeği bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi