Adana'da, Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar, Filistin'de devam eden katliamlara dikkat çekmek ve hayatını kaybeden akranları için dua etmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Gülpınar Camii önünde toplanan yaklaşık 200 çocuk, ellerinde Filistin ve Türkiye bayrakları taşıyarak, "Çocuklar ölmesin, katliam sürmesin", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" ve "Müslüman uyuma, kardeşlerine sahip çık" sloganlarıyla Prof. Dr. Sabahattin Zaim Parkı'na yürüdü.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Grup adına basın açıklamasını yapan 11 yaşındaki Emir Demiryol, Gazze'deki duruma dikkat çekti: "Yaklaşık 300 gündür Gazze'deki kardeşlerimiz ölümle, korkuyla, açlıkla, susuzlukla karşı karşıya. Onlar bizim vücudumuzun bir parçası gibidir. Onların ölümü bizim ölümümüz, onların korkusu bizim korkumuzdur. Dünyadaki hiçbir çocuk bu sıkıntılara maruz kalmamalıdır. Biz çocuklar böyle bir dünyaya razı değiliz."

Yürüyüşün sonunda, çocuklar Filistin'deki katliamlara dikkat çekmek amacıyla ellerindeki uçan balonları gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: İHA