Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu'nun kim olduğu araştırılıyor. Peki, Adil Karaismailoğlu Kimdir? Adil Karaismailoğlu aslen nereli?

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Adil Karaismailoğlu Kimdir? Adil Karaismailoğlu aslen nereli?

Adil Karaismailoğlu, 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon'da doğmuş Türk mühendis, siyasetçi ve bürokrattır. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamlamış ve yüksek lisans derecesini Bahçeşehir Üniversitesi'nde Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi dalında almıştır.

Siyasi ve Bürokratik Kariyeri

1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde göreve başlayan Karaismailoğlu, 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde çalışmıştır. 2002 yılında İBB Trafik Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak görev almış ve 2009 yılında Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atanmıştır. 2014 yılında Ulaşım Daire Başkanlığı'na, 2016 yılında ise TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı'na getirilmiştir.

26 Nisan 2018'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmış, ancak 28 Haziran 2019'da bu görevinden istifa etmiştir. 20 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak göreve başlamış ve 28 Mart 2020'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanmıştır.

Sonraki Siyasi Kariyeri ve Seçim Başarısı

Adil Karaismailoğlu, 9 Nisan 2023 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Trabzon Milletvekili adayı olmuş ve 2023 Türkiye genel seçimlerinde Trabzon milletvekili olarak seçilmiştir. Ancak 3 Haziran 2023 tarihinde yerine Abdulkadir Uraloğlu atanmıştır.

Muhabir: Haber Bülteni