Ekonomi

Adıyaman’dan ABD’ye seçim şapkası ihracatı

ABD'deki başkanlık seçimlerinde kullanılmak üzere Adıyaman'dan 100 bin adet şapka, Başkan Adayı Donald Trump için üretilerek ABD'ye gönderildi. Adıyaman’daki bir firma, Türkiye’deki seçim kampanyalarına şapka temin ederken, gözünü Amerika’daki Kasım seçimlerine çevirdi.

Abone Ol

Adıyaman’ın Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Zirve Şapka Promosyon fabrikasında işçiler, Donald Trump’ın başkanlık kampanyası için yaklaşık bir hafta süren yoğun bir çalışma sonucunda 100 bin şapka üretti. Üzerinde “Make America Great Again” (Amerika’yı Tekrar Harika Yap) sloganı bulunan ve "Made in Türkiye" etiketi taşıyan bu şapkalar, karayoluyla ABD’ye gönderildi.

Uluslararası Şapka Üretimi

Zirve Şapka firması sadece ABD için değil, daha önce Ukrayna gibi ülkeler için de askeri şapka üretimi gerçekleştirdi. Firmanın yöneticilerinden İsmail Samsama, hem yurtiçi hem de yurtdışından gelen yoğun talepler doğrultusunda üretim yaptıklarını belirtti.

Türkiye Ekonomisine Katkı

Firmanın Fabrika Müdürü İsmail Samsama, üretim süreçleri hakkında yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Trump’ın 100 bin şapkası burada üretildi. Bu üretim, Türkiye ekonomisine, Adıyaman’ın Gölbaşı halkına katkı oldu. Burada üretilen şapkaları yurt dışına gönderdik. Bu şapkaları Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki Zirve Şapkanın personelleri bu üretimi yaptı. Türkiye insanları her zaman Çin ve Mısır’ı örnek alıyorlardı, bizim onlardan neyimiz eksik diyerekten bizlerde fabrikamızı burada kurduk. Çin ve Mısır’ın yaptığını bizler şimdi burada kendimiz üretiyoruz. Ülke ekonomisine faydalı olduğumuzu düşünüyorum. Kurumsal olsun, promosyon olsun, bütün şapkaları üretiyoruz. Yurt dışına da üretip gönderiyoruz. Üretimlerimiz hız kesmeden devam ediyor, dünyanın her bir ülkesine ürün gönderiyoruz. İyi ki Türkiye’miz var”