Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Tanrıverdi'nin cenazesi, 5 Ağustos Pazartesi günü Eyüpsultan Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak. Ardından, Tanrıverdi'nin naaşı toprağa verilecek.

Adnan Tanrıverdi Kimdir?

1944 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya gelen Adnan Tanrıverdi, eğitim hayatına Akşehir'de başladı. Ortaokul ve liseyi burada tamamlayan Tanrıverdi, bir yıl vekil öğretmen olarak görev yaptı. 1964 yılında Kara Harp Okulu'na girerek Topçu Subayı olarak mezun oldu.

Adnan Tanrıverdi Rütbesi Nedir?

Tanrıverdi, çeşitli askeri görevlerde bulundu. İstanbul'da 23. Piyade Tugayı'nda, Tatvan'da 10. Piyade Tümeni Topçu Alayı'nda ve Burdur'da 58. Topçu Er Eğitim Tugayı'nda önemli görevler üstlendi. 1980 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirerek kurmay subay statüsünü kazandı.

Adnan Tanrıverdi Ne İş Yapar?

1986-1988 yıllarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı yaptı. 1990 yılında Malazgirt'te 8. Kolordu Topçu Alay Komutanlığı'na atandı ve 1992'de Tuğgeneralliğe yükseltildi.

Adnan Tanrıverdi SADAT

1996 yılında emekliye ayrıldıktan sonra, birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. 2012'de SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık şirketini kurdu.

Adnan Tanrıverdi ASSAM

Aynı zamanda ASSAM Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği ve YUSDER gibi kuruluşları hayata geçirdi.

Adnan Tanrıverdi Danışman

Ağustos 2016'da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na atanan Tanrıverdi, burada da önemli hizmetler sundu. Evli ve iki çocuk babası olan Tanrıverdi, iyi derecede Fransızca biliyordu.

Muhabir: Haber Bülteni