Georgiades'in bu açıklamaları, hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı. Türkiye'yi hedef alan bu sözler, iki ülke arasındaki gerilimi artırdı. Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiades'in açıklamaları, sosyal medyada da büyük tepki topladı. Peki, ne dedi? İşte detaylar...

Adonis Georgiades Ne Dedi?

Adonis Georgiades, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'yi hedef alan sözleriyle dikkat çekti. İddialara göre, programda şu ifadeleri kullandı:

"Türklerin 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sloganlarını duyuyorum, beni güldürüyorlar. Asıl biz aldığımız F-35’lerle bir gece ansızın Türkiye’de olabiliriz. Radara görünmeden bir gece ansızın Ankara’da olabiliriz. Yapacağız demiyorum, yapmak istemiyoruz, ama Erdoğan’ın söyledikleri beni güldürüyor. Nasıl, gelecekmiş Yunanistan’a? Ayakkabılarıyla mı? Herkes Türkiye'nin havacılıkta sıfır olduğunu biliyor."

Adonis Georgiades Kimdir?

Adonis Georgiades, Yunan siyasetinde öne çıkan isimlerden biri olarak biliniyor. Şu anda Yeni Demokrasi Partisi'nin Başkan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktadır. Kariyerinde birçok önemli pozisyonda bulunmuştur. Önceki görevleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (2023-2024), Kalkınma ve Yatırım Bakanı (2019-2023), Sağlık Bakanı (2013-2014) ve Kalkınma, Rekabet ve Nakliye Bakan Yardımcısı (2011-2012) bulunmaktadır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Genç yaşta babasının kitapçısında çalışmaya başlayan Georgiades, Atina Üniversitesi'nde Tarih ve Arkeoloji eğitimi aldı. Siyasi kariyerine Halk Ortodoks Mitingi (LAOS) ile adım attı ve 2007 yılında Yunan Parlamentosu'na seçildi. Televizyon dünyasında da tanınan bir isim olan Georgiades, TeleAsty ve Kontra Channel'daki programlarıyla bilinir. Ayrıca, tarih ve kültür üzerine yazdığı kitaplarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Georgiades, "Antik Yunan'da Eşcinsellik: Efsane Çöküyor" ve "Theodora Phranza: or, the Fall of Constantinople" gibi kitaplarıyla tanınır. Ancak, bu kitapların bazı bölümleri tartışma yaratmış ve intihal suçlamalarıyla karşılaşmıştır. Politik görüşleri ve açıklamaları sık sık tartışma konusu olmuştur. Sağlık Bakanı olarak hastane kapatmaları ve anti-semitik içerikli kitaplarla olan bağlantıları nedeniyle eleştirilmiştir. Ayrıca, Covid-19 önlemleri ve eğitim sistemi konusundaki görüşleri de büyük tepkilere yol açmıştır.

Georgiades, Eugenia Manolidou ile evlidir ve önceki evliliğinden bir oğlu ve kızı bulunmaktadır. Şu anda Athanasios-Perseas ve Alkaios-Anastasios adında iki oğlu vardır.

Muhabir: Haber Bülteni