5 bin 137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı, bu kez anlamlı bir tırmanışa ev sahipliği yaptı. Fırtına ve tipiye aldırmadan zirveye ulaşmayı başaran Filistinli genç, bu tırmanışı, Filistin’de şehit olan arkadaşları ve çocuklar için gerçekleştirdi.

Okul yolunda ceviz ikramı Okul yolunda ceviz ikramı

Yerel rehber Resul Civaş eşliğinde başarılı bir tırmanış gerçekleştiren Filistinli dağcı, zirvede duygusal anlar yaşadı. Gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, tırmanışını Filistin’e ve Gazze’de şehit düşen arkadaşlarına adadığını belirtti. Genç dağcı, “Bu zirve, yıllardır çocuklarını görmek için mücadele eden arkadaşımız içindi. Ağrı Dağı’nın zirvesine yaptığımız bu tırmanış ona adandı. Çocukların bir gün bunu görüp babalarının ne kadar harika bir insan olduğunu anlamalarını diliyorum. Ne yazık ki babaları artık aramızda değil” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Zirvede Filistin bayrağını dalgalandıran genç, arkadaşının kaybından duyduğu acıyı ifade ederken, ebeveynsiz bırakılan çocukların yaşadığı dramı da vurguladı: "Ebeveynsiz bırakılmak, çocuk istismarıdır. Huzur içinde uyu sevgili arkadaşım, bir gün yeniden görüşeceğiz."

Yerel rehber Resul Civaş ise, Filistinli gencin Filistin halkı adına gerçekleştirdiği bu anlamlı tırmanıştan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bu tırmanış bizler için de çok özel ve anlamlı bir anı oldu” dedi.

Kaynak: İHA