Ağrı Valiliği himayelerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Eleşkirt Gençlik ve Spor Müdürlüğünde görev yapan personellerin katılımıyla 3 bin 433 metre yüksekliğindeki Kösedağ’a zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Tırmanışçılar, Türk bayrakları eşliğinde Kösedağ’ın zirvesine ulaşıp milli bayramı kutladılar. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığının ve milli birlik ve beraberliğinin sembolü olduğunu belirtti. Çelebi, "Bu anlamlı günde, personellerimiz 3 bin 433 metrelik Kösedağ’ın zirvesine tırmanarak şanlı bayrağımızı açtı. Şanlı bayrağımız her yere yakışır ama en çokta zirvelere yakışır. Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bir kez daha kutluyoruz." dedi.

Tırmanışa katılan personeller de bu anlamlı günde zirvede olmaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek duygularını dile getirdiler. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu tırmanış, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Kaynak: İHA