Ahmet Onay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde yeniden gündemde. 15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ'cü teröristler tarafından düzenlenen hain darbe girişimi sırasında 250 kişi şehit olurken, yüzlerce vatandaş yaralanarak gazi oldu. Bu gazilerden biri de Ahmet Onay'dı. Peki, Ahmet Onay nerede gazi oldu ve 15 Temmuz gecesinde neler yaşadı? İşte detaylar...

Ahmet Onay Nerede Gazi Oldu?

Ahmet Onay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda vurularak gazi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece havalimanında alnından öptüğü Ahmet Onay, geçtiğimiz yıllarda yaşananları bizzat anlatmıştı.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

15 Temmuz Gecesi Neler Oldu?

Ahmet Onay, "Cumhurbaşkanı kulağıma, 'Bize eğilmek yakışmaz oğlum, ayağa kalk' demişti. 15 Temmuz gecesi, FETÖ'cü alçaklar tarafından düzenlenen hain darbe girişimi sırasında 250 kişi şehit olurken, yüzlerce vatandaş yaralanarak gazi oldu," demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Buluşma

15 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mücadele sırasında kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Onay, olanları şöyle anlatmıştı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bu alçaklara gereken cevabı devleti ile milleti ile beraber verecekti. Saat 02.30 sıralarında yaralandım. Bir abla yaralandı, onu içeriye taşırken ben de yaralandım. Bir ağabey vardı orada, Hasan Ceylan isimli videomu çeken kişi. Cumhurbaşkanımızın adını sayıklıyordum, iyi olup olmadığını, buraya gelip gelmediğini soruyordum. O da bana 'Sana söz veriyorum, Tayyip Erdoğan seni görecek' dedi. Çok geçmeden sayın Cumhurbaşkanımız yanıma geldi. O da beni eğilip alnımdan öptü ve kulağıma, 'Bize eğilmek yakışmaz oğlum, ayağa kalk' dedi. O anda gücüm yetmiyordu kalkamıyordum ama şu anda ayaktayız, genciz, kuvvetliyiz, çalışkanız. Her zaman ömrümüz sürdüğü sürece onun arkasında olacağımıza namusumuz şerefimiz üstüne yemin ediyoruz," 

Ahmet Onay 15 Temmuz

Onay, aradan geçen 3 yılda hayatında manevi olarak olumlu şeyler yaşandığını kaydederek, şu değerlendirmede bulunmuştu:

"Hayatımda manevi anlamda çok şey değişti. Çok güzel insanlarla tanıştım. Küçüklükten beri hayalimdi siyasetin bir ucunda olabilmek. Ben siyasetçi değilim, böyle bir olayda yaralanmış olan birisiyim, bu devletin ve milletin bir evladıyım. Ancak bu siyasetçilerle erken yaşta tanışıp, içlerine dahil olabilmek beni mutlu eden tek şey. Dediğim gibi, hayalimizdi. Allah, defalarca kez sayın Cumhurbaşkanımızı görüp onunla birlikte olabilme fırsatını bizlere sundu. Türk milleti, her dönemde olduğu gibi asil ferasetiyle 15 Temmuz gecesinde darbeci alçaklara, 'Ben vatanım için yaşarım, devletim için ölürüm, liderim için ölürüm,' diyerek liderine, yani Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı." 
Muhabir: Haber Bülteni