Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek ödemeleri, Temmuz 2023'te başlamıştı. Aile Destek Programı ödemelerinden yararlanan vatandaşlar, bu ödemelerin uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. Aile Destek Programı ödemeleri en fazla 12 ay süreyle yapılıyor ve 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi Haziran 2024 için planlanmış durumda. İşte Aile Destek ödemesi hakkında detaylar:

Aile Destek Programı ödemeleri 7 Haziran'dan itibaren hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekti. Bu kapsamda, hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini belirterek, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam ettiklerini söyledi.

Aile Destek Ödemeleri Öne Çekildi

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını belirten Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek, 7 Haziran itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu kapsamda hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapacağız" dedi.

Aile Destek Ödemeleri Uzatılacak mı?

850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi Haziran 2024 için olup, bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilecek ve söz konusu destek programı sona erecek.

TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

Aile Destek Programı Nedir?

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere aylık düzenli nakit desteği sağlayan bir sosyal yardım programıdır. Ödemeler, hanedeki kişi başına düşen aylık gelire göre değişiyor ve 850 TL ile 1.250 TL arasında oluyor. Aile destek ödemeleri her ay düzenli olarak vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ödemelerin hesaplarına yatıp yatmadığını kolayca sorgulayabilirler.

Aile Destek Programı ödemeleri Haziran 2024 itibarıyla sona eriyor. Temmuz ayında yapılacak son ödeme ile birlikte program tamamlanacak. Vatandaşlar, ödemelerle ilgili detayları ve hesaplarına yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebilirler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik desteklerini sürdürmeye devam edecek.

Muhabir: Haber Bülteni