2022'de başlatılan ve bir yıl uzatılan Aile Destek Programı'nın Haziran 2024'te sona ermesi planlanıyor. Temmuz 2024'te yapılacak son ödeme ile program tamamlanacak. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, programın tekrar uzatılmasına yönelik resmi bir açıklama yapmazken, destekten yararlanan vatandaşlar desteğin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Aile Destek Programı Nedir?

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Ödemeleri kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler yapıldı. Bu ödemelerle, ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlandı. Programın son ödemeleri Mayıs 2024'te gerçekleştirildi ve hak sahibi ailelerin ödemeleri Haziran 2024'te hesaplarına yatırılacak.

Aile Sosyal Destek Ödemeleri Uzatılacak mı?

2022 yılında 12 aylığına başlatılan Aile Destek Programı, geçtiğimiz yıl süresi dolunca bir yıl daha uzatılmıştı. Destekten yararlanan aileler, bu yıl son ödemeyi Haziran ayında alacak. Ancak, desteğin bir kez daha uzatılıp uzatılmayacağı konusunda Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi.

Vatandaşlar, programın uzatılması yönünde beklentilerini dile getirirken, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konudaki kararını merakla bekliyor. Bakanlık, sosyal destek ödemelerinin uzatılmasıyla ilgili henüz resmi bir karar yayınlamadı. Destekten yararlanan aileler, programın devam edip etmeyeceği konusunda bilgi almak için Bakanlık'tan gelecek açıklamayı bekliyor.

ABD'nin ünlü bankasına ne oldu? Müşteriler hesaplarına ulaşamıyor! ABD'nin ünlü bankasına ne oldu? Müşteriler hesaplarına ulaşamıyor!

Kamuoyunun Beklentisi Yüksek

Aile Destek Programı'nın devam edip etmeyeceği, programdan faydalanan binlerce ailenin ekonomik durumu açısından büyük önem taşıyor. Kamuoyunun gözü, bu konuda verilecek kararın açıklanmasında. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapacağı açıklama, bu konuda netlik sağlayacak ve ailelerin geleceğe yönelik planlarını şekillendirecek.

Muhabir: Haber Bülteni