Bakan Şimşek, 't24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları' konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomi programının hedeflerine adım adım ulaştığını belirtti. Özellikle dezenflasyon sürecinin başladığını ifade eden Şimşek, eylül ayı enflasyon rakamlarının bu sürecin sürdüğüne dair net işaretler sunduğunu kaydetti.

Cari Açık Azalıyor

İstihdamın güçlü bir ivme kazandığını ve bu artışın devam edeceğini söyleyen Şimşek, "Cari açık yakında 15 milyar dolara düşmüş olacak. Reel ekonomide bir yavaşlama var, bazı alanlarda daralma var ama hala ılımlı büyüme söz konusu" dedi.

"Enflasyonda Kalıcı Düşüş Bekleniyor"

Enflasyonun sadece baz etkisiyle değil, daha derin bir düşüş sürecine girdiğini belirten Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı, bugün eylül rakamlarıyla sürecin devam ettiği görülecek. Önümüzdeki aylarda da aynı hızda olmasa da süreç devam edecek. Enflasyon baz etkisi ötesinde düşecek mi? Bize göre düşecek" açıklamasında bulundu.

TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı! TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı!

İstihdam Piyasası Güçlü Seyrediyor

İmalat sektöründe geçici bir daralma yaşandığını ancak bunun kısa sürede toparlanacağını ifade eden Bakan Şimşek, "Dezenflasyon aynı hızda olmasa da sürecek, hizmet enflasyonundaki katılık zamanla aşılacak. İşsizlik oranı iyi seyrediyor, istihdam piyasasında bozulma yok. Rezervlerde ciddi bir iyileşme söz konusu" diye konuştu.

Kaynak: iha