Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı: Benim önceliklerim farklı, ben tiyatroyla uğraşıyorum Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı: Benim önceliklerim farklı, ben tiyatroyla uğraşıyorum

AHEF tarafından Çankaya’da bir otelde düzenlenen “Aile Hekimliğinin Geleceği Çalıştayı”nda, aile hekimliği sisteminin mevcut durumu ve geleceğe dair beklentiler ele alındı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği” taslağına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

"Bilimsel Temelden Uzak, Hak İhlaline Neden Oluyor"

Nehir, yönetmelik taslağındaki düzenlemelerin bilimsel temellere dayanmadığını ve temel hakların ihlal edilmesine yol açtığını savundu. Performansa dayalı ödeme sistemiyle aile hekimlerinin yükünün arttığını belirten Nehir, muayene sayısına göre teşvik ödeme modelinin koruyucu sağlık hizmetlerinin amacına ters düştüğünü vurguladı.

"Şiddetin Önlenmesi İçin Mücadeleye Devam Ediyoruz"

Aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının sağlıkta şiddetin önlenmesi için 10 haftadır “Karalar Bağladık” eylemlerine devam ettiğini hatırlatan Nehir, bu eylemlerin taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getirmek için sürdürüldüğünü ifade etti. Nehir, şöyle dedi:

"Bu mücadeleyi bir kez daha tüm sesimizle haykırarak taçlandırmak için, 'karalar bağladık' diyerek, siyahlara bürünerek, 19 Ekim'de Türkiye'nin dört bir yanından gelecek binlerce aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı ile Ankara'da buluşuyoruz. Bu büyük miting, onurumuz, anayasal haklarımız ve halkımızın sağlığı için vereceğimiz mücadeleden yalnızca biridir."

Tüm Sağlık Çalışanları Mitinge Davet Edildi

Anıtpark’ta 19 Ekim günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek olan Büyük Ankara Mitingi’ne binlerce aile hekimi ve sağlık çalışanının katılması bekleniyor. AHEF, tüm meslektaşlarını ve halkı bu mitinge destek vermeye çağırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı