Ankara Tabip Odası (ATO) Aile Hekimliği ve Pratisyen Hekimlik Komisyonu, 13 Ağustos 2024 Salı günü saat 18.00'de ATO Toplantı Salonu'nda önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda aile sağlığı merkezlerinde yapılan sözleşmelerin mevcut durumu ve sağlık çalışanlarının ücretlendirme sistemleri gibi hayati konular ele alınacak.

Toplantının ana gündem maddelerinden biri, aile sağlığı merkezlerinde yapılmakta olan sözleşmelerin bireysel ve tek taraflı dayatmalar yerine, sağlık meslek örgütleri ve sendikalarla yapılacak toplu sözleşmeler şeklinde düzenlenmesi gerektiği olacak.

Genç kadının hapşırma kâbusu: 13 gündür durmadan hapşırıyor! Genç kadının hapşırma kâbusu: 13 gündür durmadan hapşırıyor!

Aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları, toplu sözleşmelerle çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve daha adil bir ücretlendirme sisteminin getirilmesini talep ediyor.

Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konu ise sağlık çalışanlarının ücretlendirme sistemi olacak. Mevcut sistemde sağlık çalışanlarının ücretleri performanslarına ve ceza puanlarına göre belirleniyor. Ancak bu durumun, iş barışını bozduğu ve çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olduğu belirtiliyor. ATO, sağlık çalışanlarının ücretlerinin eğitimlerine ve liyakatlerine göre, meslek onuruna uygun ve emekliliklerine de yansıyan sabit bir ücretlendirme modeli ile ödenmesini talep ediyor.

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ

Sağlıkta şiddetin önlenmesi, toplantının bir diğer kritik gündem maddesi olacak. Son yıllarda artan sağlıkta şiddet olayları, sağlık çalışanlarının güvenliğini ve moralini ciddi şekilde etkiliyor. ATO, bu konuda gerekli her türlü tedbirin alınması ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çalıştay ve önerilerine destek verilmesi gerektiğini vurguluyor

Muhabir: Bünyamin Altıntaş