Eğitim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dijital dönüşüm hamlesi: "Dijital Aile" mobil uygulaması hayata geçirildi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Dijital Aile" uygulamasıyla çocuk, kadın, aile, sosyal yardımlar ve hizmetler gibi alanlardaki içeriklere mobil erişim imkanı sunarak, kağıt kullanımını azaltmayı ve kamu kaynaklarını daha verimli kullanmayı hedefliyor.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kağıt kullanımını azaltma ve tasarruf tedbirlerini destekleme amacıyla "Dijital Aile" adını verdiği mobil uygulamayı kullanıma sundu. Bu uygulama, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde belirtilen kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanımını desteklerken, vatandaşların çocuk, kadın, aile, sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler gibi kategorilerde sunulan kurumsal materyallere kolay erişimini sağlıyor.

"Dijital Aile" uygulaması, kullanıcıların telefonları veya tabletleri üzerinden dergi, kitap, broşür, rehber ve bülten gibi içeriklere elektronik ortamda ulaşmalarına imkan tanıyor. Zengin içerik arşivi, "Favorilere Ekleme" özelliğiyle birlikte, kullanıcıların ihtiyaç duydukları içeriklere hızlı ve kolay bir şekilde erişmesini sağlıyor. Kişisel bir kütüphane oluşturulmasına olanak tanıyan uygulama, görme engelli kullanıcılar için sesli betimleme özelliği de sunuyor.

Uygulama ayrıca, içeriklerin indirilebilmesine imkan vererek, internet bağlantısı olmadan da erişim sağlıyor. "Dijital Aile" mobil uygulaması, IOS ve Android cihazlar için mobil marketlerden ücretsiz olarak indirilebiliyor.