AK Parti, 81 ili gezerek vatandaşın temel sorunlarını araştırdı: İlk sırada bakın ne var... AK Parti, 81 ili gezerek vatandaşın temel sorunlarını araştırdı: İlk sırada bakın ne var...

31 Mart yerel seçimlerinde oy oranında düşüş yaşayan AK Parti'de değişim talepleri uzun süredir gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yönde adımlar atılacağını birçok kez dile getirdi. Kongre süreci öncesinde yapılacak iki istişare toplantısı ve hafta sonu gerçekleştirilecek kamp, partinin yol haritasının belirlenmesi açısından kritik önem taşıyor. Kamp, 31 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde, Kızılcahamam'da milletvekilleri ve genel merkez yönetiminin katılımıyla gerçekleşecek.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU’NDAN STRATEJİK TAVSİYELER

Seçim sonuçlarının analiz edildiği son istişare kurulu toplantısında, “AK Parti'nin Ağabeyleri” olarak bilinen Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önemli tavsiyelerde bulundu. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, bazı kurul üyeleri, AK Parti'nin bürokratik oligarşi ile mücadele ederek bugüne geldiğini, ancak son dönemde bürokrasinin siyaseti teslim almaya başladığını vurguladı.

“BÜROKRASİ SİYASETİ ELE GEÇİRİYOR” UYARISI

Kurul üyeleri, parti içindeki kanuni düzenlemelerin bile bürokrasinin taleplerine göre gerçekleştirildiğini, siyasetin bakış açısının geri plana atıldığını ifade etti. “Toplumdaki karşılığı nedir, vatandaştaki etkisi ne olacak” gibi konuların dikkate alınmadığını belirten üyeler, siyasetin ön plana çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı.

PARTİ İÇİNDE EKİPLEŞME TEHLİKESİ VAR

Toplantıda, parti içinde yaşanan ekipleşmeler de gündeme getirildi. Kurul üyeleri, “Partide farklı bir yapı oluşmaya başladı. ‘Şunun adamı, bunun adamı’ diye bir şey yoktu. Şimdi ise teşkilatlar dahil parti içinde ekipleşmeler başladı” sözlerini dile getirdiler. AK Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi gerektiği tartışmaları ise, “AK Parti'nin kuruluş aşamasındaki ayarlar ile bugünün şartları farklı” sözleriyle değerlendirildi.

DEĞİŞİMİN ZAMANLAMASI KRİTİK

Kurul üyeleri, değişim sürecinin geciktirilmemesi gerektiğini vurguladı. “1989 seçimleri ile bugünkü seçimler aynı düzlemde değerlendirilemez. O günkü CHP ile bugünkü CHP aynı değil. Seçim sonuçlarını değerlendirirken, seçmen sosyolojisini de dikkate almalıyız. Biz hata yapmış olabiliriz, eksiğimiz olabilir ama bu insanlar hangi saiklerle CHP'ye oy verdi? Asıl buna bakılması lazım” dediler. Ayrıca, seçim sürecinde tartışma konusu olan kent lokantalarına yönelik uygulamaların, AK Parti’nin de geçmişte kullandığı yöntemler olduğunu belirterek, bunların iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Muhabir: Haber Bülteni