Diyarbakır'da çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturması hakkında yaptığı açıklamalarla tepki çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, gündemdeki yerini koruyor. Ensarioğlu'nun, "Bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız" sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Bu açıklamaların ardından Ensarioğlu, sosyal medyada ve çeşitli mecralarda eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Sözcü TV’ye verdiği röportajda, kendisine yönelik eleştirileri yanıtlayan Ensarioğlu, yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarını ve sosyal medyada konuyu çarpıtan kişileri suçladı. Ensarioğlu, "Sözlerimi çarpıttılar, yargısız infaz yaptılar. Şeref ve haysiyetim için siyaset yapıyorum, böyle bir linç ile karşı karşıya kalmam kabul edilemez" dedi.

Ensarioğlu olaylarla ilgili olarak şunları söylemişti:,

"Vallahi siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Özellikle yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarının bu işi yayması ama sosyal medyada dolaşan bir sürü başı boş insanın da yargısız infaz yapması. Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem bırakayım siyaseti daha iyi. Böyle bir şey olur mu? Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama saklama şeyim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı.”

BIRAKMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOKTUR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından (X) yeni bir açıklama yapan Ensarioğlu şöyle konuştu:

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor

"Manipülasyoncu zihniyetin farkında olduğunu ve yanımda olduğunu görmek, mücadeleme olan inancımı daha da artırıyor" diyerek siyaseti bırakmak gibi bir düşüncesinin olmadığını şu sözlerle duyurdu:
"Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur. Aksine, ülkeme ve milletime hizmet etme konusundaki kararlılığım artarak devam etmektedir. Yoluma emin adımlarla devam edeceğim ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için tüm enerjimi bu yolda harcayacağım.
Günlerdir yaptığınız kirli oyunlarla, organize ettiğiniz linç saldırılarıyla, kast etmediğim her türlü yalan ve iftiralarla dolu itibarsızlaştırma çabalarınızla beni yolumdan ve davamdan alıkoyabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ne kadar aciz olduğunuzu, bu yaşananlarla bir kez daha gösterdiniz. Beklediğim özür ve sorumluluğu almak yerine, iftiralarla ve çarpıtmalarla halkımızı yanıltmaya devam ediyorsunuz.
Ancak halkımızın bu manipülasyoncu zihniyetin farkında olduğunu ve yanımda olduğunu görmek, mücadeleme olan inancımı daha da artırıyor. Tüm bu süreçte destek ve anlayış gösteren herkese teşekkür ederim.
Saygılarımla."

Muhabir: Haber Bülteni