AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve 27. Dönem Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın annesi Şenay Erol (73), uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Durumu ağırlaşan ve yoğun bakıma alınan Erol, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Şenay Erol’un vefatı, ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Erol’un cenazesi, 21 Haziran Cuma günü Muğla’nın Ula ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde Cuma namazını müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yelda Erol Gökcan ve ailesine başsağlığı dileyen birçok siyasi isim ve vatandaş, Erol’un vefatının ardından taziye mesajları paylaştı. Şenay Erol’un vefatı, AK Parti camiasında da büyük üzüntü yarattı.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

YELDA EROL GÖKCAN KİMDİR, NERELİDİR?

Yelda Erol Gökcan, 01 Ocak 1976 tarihinde Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde doğmuştur. Aslen Muğlalıdır. Eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde başlamış, ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş hayatında önemli görevler üstlenen Gökcan, Muğla’nın ilk yerel televizyonu olan ŞAH TV’nin 14 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca, 2002 yılında yayın hayatına başlayan GAZETE ŞAH’ın imtiyaz sahibidir ve Sarı Basın Kartı sahibi bir gazetecidir. Bekar olan Yelda Erol Gökcan, bir çocuk annesidir.

Siyasi hayatına 2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) saflarında başlamıştır. 2004 yılında Muğla Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilen Gökcan, 2006 yılında AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2011 yılları arasında Muğla İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmüş, 2014 yılında Menteşe İlçesi Siyasi Hukuk İşler Başkanlığı yapmıştır. 5 Aralık 2015 tarihinde yapılan kongrede AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliğine seçilmiş, burada Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 3. Bölge Sorumlusu olarak görev almıştır. 21 Mayıs 2016 tarihinde yapılan AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiştir. 2016-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Tanıtım Medya Başkan Yardımcılığı ve İç Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür. 2018 genel seçimlerinde 27. Dönem AK Parti Muğla Milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve TBMM Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Araştırma Komisyonu üyeliklerinde bulunmuştur. 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nde yeniden MKYK üyeliğine seçilmiştir.

Yelda Erol Gökcan, Muğla Beyazay Derneği’nin kurucu başkanlığını yapmış, Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti üyeliklerinde bulunmuştur. Muğla Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu’nda AK Parti temsilcisi olarak görev yapmış, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi olarak da çalışmalarını sürdürmüştür. Kızılay ve TOBB’a bağlı Muğla Kadın Girişimciler Kurucu Üyesi olan Gökcan, siyasi ve sosyal alanlarda aktif rol alarak, Muğla ve Türkiye genelinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve önemli katkılar sağlamıştır.

Kaynak: İHA