12Punto’nun haberine göre, Yamalı, iddialar hakkında açıklamalarda bulunarak, “Farklı partilerle görüşmeler yapıyoruz ve bunlardan biri de AK Parti. Oradaki arkadaşlarımızla uzun yıllardır süren bir dostluğumuz var” ifadelerini kullandı.

"Gelecek Partisi'ndeki Çalışmalarımıza Odaklandık"

Yamalı, AK Parti’nin kurucularından biri olduğunu hatırlatarak, “AK Parti’ye bazı tavsiyelerde bulunuyoruz. Partinin kurucu kadrosunda yer aldım ve hâlâ bu ilişkilerimiz devam ediyor. Ancak şu an Gelecek Partisi’ndeki çalışmalarımıza odaklanmış durumdayız. Görüştüğümüz diğer partiler arasında İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti ve CHP de bulunuyor” şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun Bilgisi Dahilinde

Ahmet Davutoğlu’nun görüşmelerden habersiz olduğu ve gizli toplantılar yapıldığı iddialarına da cevap veren Yamalı, şu ifadeleri aktardı:

İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor

“Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. Her şey genel başkanın bilgisi dahilinde. Görüşmelerimizin çoğu kamuya açık. Genel başkanın iradesi, bilgisi ve onayı olmadan hiçbir şey yapmıyoruz. Biz bir paket değiliz. 6’lı masada isteklerimizi gerçekleştiremedik. Bu görüşmeler genel başkanımızın talimatlarıyla ve son kararı da Ahmet Davutoğlu verir. AKP’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz."
Muhabir: Haber Bülteni